Her er de næste navne til Grøn Koncert

Oh Land. Pressefoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er lagt op til et musikalsk møde af de helt store, når to unge topnavne vil dele scenen ved dette års udgave af Grøn Koncert.

I sidste uge blev det første navn til Grøn Koncert 2015 offentliggjort – Tina Dickow med Søren Huss. Nu kan sløret løftes for endnu et storslået musikalsk møde. To af Danmarks helt store navne i den yngre afdeling vil nemlig være at finde på den samme scene denne sommer: Turboweekend & Oh Land.

Da Oh Land – også kendt under sit borgerlige navn Nanna Øland Fabricius – blev spurgt, om hun kunne tænke sig at optræde med Turboweekend, var hun ikke et sekund i tvivl:

– Det var selvfølgelig et ja fra mig. Jeg kender dem personligt og elsker deres musik. Og så har vi jo fulgtes ad i mange år, da vi slog igennem nogenlunde samtidigt.

Den smukke kvinde og de fire grimme drenge

Turboweekend var heller ikke i tvivl om, hvorvidt de havde lyst til at samarbejde med Oh Land. For kvartettens vedkommende er det især det musikalske fællesskab med Oh Land, der er tiltalende. Forsanger Silas Bjerregaard forklarer:

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi genremæssigt begge ligger i periferien af det, Grøn Koncert-publikummet er vant til. Så det gav god mening, at vi slog pjalterne sammen. Desuden blander vi begge akustiske og elektroniske elementer – både live og i studiet – og vi befinder os også begge i yderkanten af poppen.

Bassist Morten Køie uddyber:

– Det handler også om, at der er en god kontrast imellem os. Vi har noget testosteron, og så er hun jo meget smuk.

– Ja, og vi er fire grimme drenge, tilføjer Bjerregaard med et grin.

Oh Land er enig i, at kontrasten kommer til at spille en vigtig rolle i kombinationen af de to navne:

– Det bliver spændende at synge sammen med Silas. Jeg tror, vores stemmer vil klæde hinanden godt, og det bliver sjovt at have det maskuline med i mit univers.

Turnéplan

16/7: Kolding
17/7: Randers
18/7: Aarhus
19/7: Aalborg
23/7: Esbjerg
24/7: Odense
25/7: Næstved
26/7: København

Powered by Labrador CMS