Helt unge drenge stod bag voldsomt grove røverier

De havde fat i hele 15 ofre, inden de blev stoppet af politiet.

Der var knap så idyllisk i Kongens Have, når de tre unge udvalgte og udsatte deres ofre for de voldsomme røverier. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

I sommeren 2016 var der en periode, hvor det var mindre trygt end ellers at færdes i Kongens Have. Mellem 30. juli og 3. august blev der igen og igen begået grove røverier mod sagesløse forbipasserende.

Fra politiets side blev indsatsen omkring området øget. Og det førte til anholdelsen af tre personer 4. august. De tre personer var ganske unge drenge. Dengang var de henholdsvis 15, 16 og 17 år gamle. I dag fik de af en dommer ved Københavns Byret deres straf. Og der er tale om hårde straffe.

De tre unge herrer, der i dag er mellem 16 og 17 år gamle, fik henholdsvis tre år, to og et halvt år og to års fængsel for at have begået røverier mod i alt 15 forskellige unge drenge. Et af deres ofre blev desuden udsat for grov frihedsberøvelse.

Samme fremgangsmåde

Røverierne blev begået i løbet af nogle hektiske sommerdage. Og røvernes fremgangsmåde var den samme hver gang.

– Modus har været, at de udser sig deres ofre, ofte unge mennesker, tager kontakt til dem, omringer dem og truer sig til kontanter, kort eller andet. Også signalementet tyder på, at der er tale om de samme gerningsmænd, sagde Gunnar Nørager, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau, da de tre drenge var blevet anholdt. ,

Alvorlige forbrydelser

I forbindelse med domsafsigelsen blev der lagt vægt på, at der var tale om alvorlige forbrydelser.

-Der er tilfredshed med dommen, som sender et klart signal om, at meningsløse gaderøverier mod sagesløse unge mennesker straffes hårdt, også selvom de dømte har en ung alder, siger anklagerfuldmægtig Johnnie Nymann Jensen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse, udsendt af politiet i forbindelse med domsafsigelsen.

De tre unge herrer blev taget på det, der i daglig tale kaldes for fersk gerning.

– Her til aften ved 22.30-tiden (4. august, red.) har betjente så spottet tre unge mennesker bevæge sig ind i Kongens Have. De tre personer henvender sig til to andre og begår røveri. Politiet slår derfor til og anholder de tre, fortalte Gunnar Nørager i forbindelse med arrestationen af de tre.

Powered by Labrador CMS