Har konen som chef

Niels Olsen og hans kone, Joy-Maria Frederiksen, deler arbejdsplads på Bakken denne sommer. De snakker også om arbejdet, når de har fri

Offentliggjort Sidst opdateret

Niels Olsen og Joy-Maria Frederiksen i Cirkusrevyen

Niels Olsen optræder i Cirkusrevyen under instruktion af sin kone, Joy-Maria Frederiksen, som er instruktør for revyen i år.

Parret mødte hinanden i 1990 og har siden arbejdet sammen i flere teaterproduktioner, hvilket styrker deres samarbejde både professionelt og privat.

I Cirkusrevyen 2023 parodierer Niels Olsen kendte figurer som forsvarsminister Troels Lund Poulsen og ekspræsident Donald Trump.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Når tæppet i Cirkusrevyens telt bliver trukket fra, og Niels Olsen går på scenen, er det under instruks af en helt særlig person i den garvede skuespillers liv.

Det er nemlig hans kone, Joy-Maria Frederiksen, der instruerer Cirkusrevyen i år.

- Det er skønt at arbejde med Joy. Jeg synes, at hun er hamrende dygtig, og hun er rigtig god til at forstå, hvad der skal ske med en tekst, og hvad vi skal gøre, siger Niels Olsen og tilføjer:

- Og så er hun jo ansvarlig for den gode stemning her, og den er der.

Har datter sammen

Parret mødte hinanden på et værtshus på Frederiksberg efter hver deres teaterforestilling i 1990.

To år senere blev de gift, og i dag har de en voksen datter sammen.

Når de to tager hjem fra Bakken efter en arbejdsdag, er det svært for dem ikke at komme til at tale om Cirkusrevyen.

Fylder meget

- Det fylder rigtig meget hos os begge, så vi snakker også om det, når vi går herfra. Det kører jo rundt i hovedet med replikker og sange, siger Niels Olsen.

I år er det 11. gang, at den 64-årige skuespiller er en del af Cirkusrevyens skuespillertrup. For ham er det bedste ved revyen at optræde for publikum.

Det er ikke første gang, at Joy-Maria Frederiksen instruerer sin mand. Hun var også Cirkusrevyens instruktør i 2023 og delvist i 2022, da hun overtog stillingen fra Lisbet Dahl, der blev sygemeldt kort før premieren. (Arkivfoto).

Skriger af grin

- Hvis vi laver noget sjovt, så er der 1300 mennesker, der bare skriger af grin. Man går jo løftet ud efter sådan et nummer. Så selv om man måske ikke er helt på toppen, når man kommer, så er man det, når man går hjem, fortæller han.

I denne sæson parodierer Niels Olsen blandt andre forsvarsminister Troels Lund Poulsen, ekspræsident Donald Trump og en tilfældig landmand, der er utilfreds med CO2-kvoter.

Skal have lyst

- Søren Østergaard sagde engang til mig, at man i hvert fald skal være glad for et nummer, når man laver revy, og jeg er glad for alle mine, siger Niels Olsen og tilføjer:

- Det er også Joys princip som instruktør, at man ikke skal gå ind og lave noget, man ikke har lyst til.

I sidste øjeblik

Det er sjældent, at den prisvindende skuespiller bliver nervøs inden en forestilling. Det handler om at have forberedt sig godt på hvert nummer.

- Der, hvor man kan blive nervøs, er, hvis der er nogle ændringer i sidste øjeblik. Så kan man godt tænke: "Kan jeg overhovedet huske det her?". Men nu har jeg jo også stor tiltro til Joy, så hvis hun beslutter at tage noget ud, så er det jo nok for det bedste, siger han.

Store navne

Cirkusrevyen spiller frem til 31. august, efter at der i starten af juli er blevet tilføjet fire ekstra forestillinger.

Foruden Niels Olsen medvirker også Silas Holst, Merete Mærkedahl, Pernille Schrøder, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard.

Powered by Labrador CMS