Har du sommerhus? Du kan komme vildt i klemme

Der er god grund til at researche lidt på potentielle lejere af sommerhuset. Forsikringen dækker nemlig hverken tyveri eller hærværk.

Offentliggjort Sidst opdateret

Fritidshusforsikringen sørger for, at du er dækket ved brand, rørskader eller indbrud. Også selv om fritidshuset er udlejet. Men du skal være opmærksom på, at den ikke dækker, hvis lejeren render med nogle af dine ting eller begår hærværk i fritidsboligen.

Det fortæller Anja Lintrup Sørensen, som er konsulent hos brancheforeningen Forsikring og Pension.

– Det er den risiko, man udsætter sig selv for, når man giver lejeren nøglerne, forklarer hun og henviser til, at det i stedet er en sag for politiet.

Men det er værd at undersøge mulighederne, for nogle selskaber tilbyder en separat lejerskadedækning. Du kan altså betale sig fra at være dækket alligevel, hvis lejer vælter en vase eller stjæler nogle ting, siger Anja Lintrup Sørensen.

Sørg for at være opdateret

Hun råder til, at man laver en gennemgang af fritidsboligen både før og efter lejeperioden. Dermed har du mulighed for at opdage eventuelle uheld fra gang til gang.

– Det handler om at have tillid til andre, men også gøre lidt research, inden man giver husnøglerne ud. Man kan også tage sine forholdsregler ved ikke at have de mest værdifulde sager stående fremme, råder hun.

Anja Lintrup Sørensen anbefaler, at du laver en grundig lejekontrakt og tager et depositum, som du kan tilbageholde ved uafklarede skader.

– Der har været sager, hvor nogle er kommet til at slukke for fryseren, som står og tør op stille og roligt. Hvis man lejer huset ud ofte ud, kan det være svært at finde ud af, hvem der har gjort det, siger Anja Lintrup Sørensen.

Husk vandet

Lejer du ud i vinterperioden, er det også vigtigt at være opmærksom på, at der skal lukkes for vandet – og hvem der har ansvaret for at gøre det. Det fortæller bygningskonstruktør Tine Sode, som er ekspert i huseftersyn og forsikring hos Bolius.

– Det kan ske, at lejeren glemmer at slukke for vandet, når de tager afsted, og så kan der ske frostsprængninger. Det er meget voldsomt, og der er ikke så meget at gøre, siger Tine Sode.

– Forsikringen vil til enhver tid sige, at huset skal være tilstrækkeligt opvarmet til, at der ikke kan ske frostsprængninger, forklarer hun.

Til gengæld kan du tjene mange penge på at leje sommerhuset ud, og hvis du gør det, så skal du have styr på skattedetaljerne, og dem kan du se i galleriet over artiklen her.

Powered by Labrador CMS