Har du penge til gode for din bil? Sådan tjekker du det

En helt ny søgefunktion kan afsløre, om du har penge på vej retur fra Skat.

Offentliggjort Sidst opdateret

Biler, der sælges i Europa, har siden september fået målt deres brændstoføkonomi efter en ny metode, kendt som WLTP, og det har vist sig at give nogle problemer med udregningen af betaling af registreringsafgift, fordi din bil reelt kan køre “kortere” på literen.

Pengene er på vej retur fra Skat, men du kan allerede nu tjekke, om du er en af dem, der skal have pengene, skriver FDM på sin hjemmeside. En spritny søgefunktion har nemlig gjort det muligt for bilkøbere, der har smidt penge efter et nyt køretøj i 2018.

“På www.WLTP.dk, der er en oplysningsside om den nye forbrugsmåling, kan du nu søge på din bil via enten dens nummerplade eller stelnummer. Også Motorstyrelsen ventes sidst på ugen at have en lignende søgefunktion klar”, skriver FDM.

Du får ikke pengene selv

FDM anbefaler faktisk, at du netop går ind og tjekker, om du er omfattet af tilbagebetalingen. For på den måde, undgår du tvivl. Pengene bliver nemlig ikke – med al sandsynlighed – overført direkte til dig, men til den, der har indbetalt registreringsafgiften.

Det vil typisk være forhandleren, hvor du har købt bilen, der har foretaget den transaktion, så derfor er det også forhandleren, der får pengene retur. Bilsælgeren er så ansvarlig for, at pengene går videre til dig.

På ovenstående oplysningsside kan du ikke se, hvor mange penge, du får tilbage, men du kan altså således kun se, om du skal have nogle.

Kun almindelige biler

I første omgang bliver det de mere ‘ukomplicerede’ sager – altså ejerne af ganske normale benzin- og dieselbiler, der kan få penge tilbage. Senere vil de mere komplicerede sager, såsom genberegning af leasingbiler og plugin-hybridbiler følge.

– Det er glædeligt, at Skat nu er klar med en genberegning af registreringsafgiften på baggrund af de for meget betalte registreringsafgifter. Hvor meget den enkelte bilkøber skal have tilbage, er svært at sætte et generelt beløb på. Det kan være fra få kroner til adskillige tusinde kroner, men uanset beløbets størrelse er det værd at tage med, har forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, tidligere sagt til FDMs hjemmeside.

Powered by Labrador CMS