Har du mistet eller tabt noget? Så tjek hittegods på nettet lige her

Politiet har fået en god ide.

Offentliggjort Sidst opdateret

Hittegods på nettet? Hvorfor ikke? Det er der også en politikreds, der synes.

Der er engang en eller flere personer, der fik en god ide. Nemlig at sætte de to engelske ord picture (billede) og interest (interesse) sammen og kalde det Pinterest.

Det stoppede selvfølgelig ikke her. Pinterest er en side – et socialt netværk – hvor man altså kan dele sin kombination af de to i billedform.

Man kan følge personer med samme interesse som en selv eller bare bruge siden til at få ideer til for eksempel indretning, strikke-mode eller biler.

Nu er der en politikreds i Danmark der også har fået en god ide: Nemlig at oprette sig som bruger på Pinterest. Her lægger politikredsen så billeder ud, at det hittegods, der befinder sig i politiets varetægt.

Nogle af de billeder har vi samlet i galleriet over artiklen. Klik dig igennem, det kan jo være, at netop din telefon, ring, halskæde eller boremaskine befinder sig mellem de mange ting.

Politinterest

Vi har jo nok alle prøvet at miste noget, det kan være på gaden, i bussen, i supermarkedet eller et helt fjerde sted. Og måske endda tænkt, det aldrig dukker op igen, eller man ikke gider bølvet med at bevæge sig ned på politistationen. Men nu er der altså håb.

Hittegods på nettet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds har måske startet en trend blandt landets politikredse? Så foreslår vi Politinterest.

Uanset er det let og overskueligt.

Vil du se politikredsens Pinterest-side kan du gøre det HER.

Hvad skal du gøre?

Når du henvender dig på hittegodskontoret vedrørende en mistet genstand, skal du kunne legitimere dig for at få den udleveret. Hvis genstanden har et serienummer eller lignende identifikationsnummer, skal du forvente at kunne oplyse dette til politiet.

Du skal desuden regne med at udbetale en findeløn til den person, der har indleveret genstanden.

Politiet opbevarer hittegods i op til tre måneder alt afhængig af hittegodsets art. Vær opmærksom på, at cykler kun opbevares i én måned. Hvis ejeren af et stykke hittegods ikke har henvendt sig inden ovenstående tidsfrist, sælger politiet den indleverede genstand på auktion.

Hvad er hittegods?

Hittegods er genstande, som er tabt eller efterladt af en person og derefter fundet af en anden person.

Kilde: Politiet.

Det hittegods, som ikke bliver afhentet, bliver solgt på offentlige hittegodsauktioner med jævne mellemrum. Den enkelte politikreds kan oplyse, hvornår en auktion finder sted.

Powered by Labrador CMS