Har du en af disse fem ting liggende

Særligt fem genstande går som varmt brød på DBA, og er særligt eftertragtede hos brugerne

Offentliggjort

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Måske har du en skuffe, en kasse eller et loftsrum med ting, du har stuvet af vejen, fordi de ikke rigtig bliver brugt. 

Særligt fem ting bliver lige nu efterspurgt på "brugt-markedet", og de kan indkassere lidt ekstra på kontoen. 

Og hvis du har nogle af de mest efterspurgte ting lige nu, er det med at være vaks ved havelågen. Tendenser har det nemlig med at komme og gå. Det fortæller Julie Schoen, som er presseansvarlig for DBA, der netop har udgivet Genbrugsindekset 2024.

Tech på flere pladser

- Tech er noget af det, vi ofte ser blandt de mest trendende ord. Det vil sige de ord, som mange flere pludselig søger på, forklarer hun.

Teknologien sidder da også på flere af pladserne på top-5 over de mest trendende ord det seneste år på den digitale brugtbørs DBA.

Vil du af med en brugt mobiltelefon, skal du nok ikke vente for længe. Ifølge Julie Schoen er det klart lettest at komme af med de seneste modeller, mens efterspørgslen falder markant, når bare de er rundet tre år. (Arkivfoto).

PC-udstyr og telefoner

De tre første pladser indtages i rækkefølge af Rtx 4070, vinterdæk Tesla Model Y og Samsung galaxy s23 ultra. Og hvis det næsten lyder som et fremmed sprog for dig, er du nok ikke alene.

Listens nummer et, Rtx 4070, er et grafikkort, og har du sådan et liggende, er efterspørgslen altså steget med 1173 procent.

Smartphonen Samsung galaxy s23 ultra på tredjepladsen, hvor antallet af søgninger er steget med 674 procent, taler ifølge Julie Schoen ind i en større tendens.

Nye modeller

- Hver september udkommer mange af mobilproducenterne med nye modeller. Så det plejer at være den seneste model af telefon eller høretelefoner, der ligger øverst.

- Lige inden eller lige efter den nye iphonemodel bliver lanceret, sætter mange også den hidtil nyeste til salg. Det er smart, for de taber hurtigt værdi. Det kan være svært at sælge en model, der er bare tre år gammel, siger Julie Schoen.

En walkingpad er et gåbånd, så du kan holde dig i gang, mens du ellers er på hjemmekontoret eller i gang med en telefonsamtale. Efterspørgslen er det seneste år boomet med 558 procent ifølge Genbrugsindekset 2024, som udgives af den digitale brugtbørs DBA. (Arkivfoto).

Gåbånd

Plads nummer fire og frem indtages af henholdsvis walkingpad, altså et gåbånd, man eksempelvis kan bruge, mens man er på computeren eller taler i telefon, samt af søgeordet koldtvandskar.

Ifølge Julie Schoen afspejler det en generel trend i samfundet.

Krop og sundhed

- Søgningerne på DBA afspejler danskernes interesse, det er som Google bare med genbrug, som hun udtrykker det.

Koldtvandskarret falder ifølge Julie Schoen i samme kategori som transportabel sauna og vildmarksbad, som begge er tendenser, der handler om både krop, sundhed og natur.

TOP FEM SØGEORD

* Rtx 4070 er steget 1173 procent det seneste år.

* Vinterdæk Tesla Model Y er steget 709 procent.

* Samsung Galaxy s23 ultra er steget 674 procent.

* Walkingpad er steget 558 procent.

* Koldtvandskar er steget 203 procent.

Kilde: Genbrugsindekset 2024 udgivet af DBA. Tallene angiver den procentvise stigning i antallet af søgninger på det specifikke ord de seneste 12 måneder sammenlignet med de foregående 12 måneder.

Powered by Labrador CMS