Hakket kød kaldes tilbage: Der kan være salmonella i
Har man købt kødet, skal det leveres tilbage eller smides ud.
Virksomheden Gris Lam & Co A/S tilbagekalder lørdag aften hakket øksekød ved navn “Økologisk Hakket Oksekød 8-12%”. Virksomhedens egenkontrolprøver viser, at der muligvis er salmonella i kødet.
Kødet er procuderet 21. marts 2018 og har overskredet sidste holdbarhedsdato, der er 28. marts 2018. Det betyder dog ikke, at der ikke kan være forbrugere, der har produktet frosset ned. Er det tilfældet, skal man kassere produktet eller levere det tilbage, hvor det er købt.
Det hakkede kød bliver tilbagekaldt i en pressemeddelelse, og det har følgende data:
Pakkedato: 21.03.2018
Mindst holdbar til: 28.03 2018
Hakket Oksekød 8-12% 400g, EAN:5711856002012
Hakket Oksekød 8-12% 800g, EAN:5713032047008
Solgt i:
Irma butikker
Gennem webbutikken Nemlig.com
Fødevarestyrelsen skriver, at der er risiko for, at man bliver smittet med salmonella, hvis kødet ikke serveres gennemstegt, eller hvis det har krydsforurenet andre fødevarer.
Salmonella
Symptomer på salmonellaforgiftning er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.
Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra virksomheden Gris Lam & Ko A/S.