Hækkerup garanterer gratis lægebesøg

Det kommer ikke til at koste penge at gå til læge. Det garanterer sundhedsminister Nick Hækkerup (S). Foto: Iris/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Borgerne skal ikke have penge op af lommen, når de går til deres praktiserende læge, siger sundhedsministeren.

Regeringen afviser, at det skal koste penge at gå til lægen i kølvandet på en fornyet debat om brugerbetaling i sundhedsvæsnet.

Vinder Venstre regeringsmagten efter folketingsvalget, har partiet planer om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på området generelt, hvilket har fået flere til at frygte, at partiet agter at indføre brugerbetaling på lægebesøg.

– Vi aner ikke, hvad Venstre vil. Den ene dag melder Venstre-folk ud, at vi skal betale for at gå til lægen, og dagen efter har partiet ingen planer om at indføre brugerbetaling på lægebesøg.

– De mange forskellige meldinger, der er kommet de senere år fra Løkke (Venstres formand red.) og andre Venstre-folk, skaber en enorm utryghed. Og jeg kan godt forstå, hvis folk bliver bekymrede, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i en mail til Ritzau.

Venstre: Ingen planer

Venstre afviser selv, at partiet på nuværende tidspunkt har planer om at indføre brugerbetaling på lægebesøg.

Alligevel har frygten for, at borgerne skal have pengene op af lommen, fået flere partier til at kommentere scenariet.

– For mig som socialdemokrat er det helt forkert at indføre brugerbetaling på lægebesøg.

– Folk bliver ikke mindre syge af, at det koster penge at gå til lægen, og det er et helt grundlæggende princip i vores velfærdssamfund, at vi ikke skal bekymre os om, vi har råd til at blive behandlet, når vi bliver syge, siger Nick Hækkerup.

Retfærdig brugerbetaling

Kritikken om betaling på lægebesøg er tidligere søndag blevet afvist af Venstre.

– Vi bliver skudt i skoen, at vi vil indføre brugerbetaling på lægebesøg, det har vi ikke konkret forslag på. Det andet, vi bliver skudt i skoen, er, at vi vil gøre det dyrere, men det vil vi ikke. Vi vil have mere retfærdig brugerbetaling, siger næstformand Kristian Jensen (V).

Arbejdsgruppen skal se på en “mere retfærdig måde” at skrue brugerbetaling i sundhedsvæsnet sammen på, lyder det.

– De udsving vi har i dag, hvor der nogle steder er 100 procent brugerbetaling og andre steder nul procent, den skal udjævnes på en måde, hvor man tager hensyn til kronisk syge og socialt udsatte, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS