Gud bad kvinde om at røve en bank og blive gældfri

Torsdag eftermiddag røvede kvinde bank i Ikast og slap af sted med 50.000 kroner.

Røveriet gik ud over denne bank. Foto: Krak.
Offentliggjort Sidst opdateret

Bankrøverier er efterhånden lidt af en sjældenhed i Danmark. Ifølge Finansrådet blev der i 2015 begået 14 af slagsen, et fald fra året før med 21 røverier, året før med 35 røverier og umiddelbart det laveste antal i omkring 20 år.

Skønt Finansrådet ikke har opgjort det samlede antal røverier i 2016, ved vi, at der i de første to kvartaler af året blev registreret 10 røverier, hvilket står i skærende kontrast til 10 år før, 2006, hvor der blev registreret 69 bankrøverier i Danmark.

Der kan være mange grunde til, at bankrøverier er et særsyn på dansk grund. I 2015 beskrev DR fænomenet, og her kom det frem, at kasseløse filialer samt øget sikkerhed i filialer, der faktisk har penge, kan være to mulige grunde til, at der bliver begået færre bankrøverier, som årene går.

Hentede 50.000 kroner

Når bankerne ikke ligger inde med millioner af kroner i kontanter, er det begrænset, hvad der er at hente ved et røveri, hvor man risikerer at skulle agere mellem ansatte og kunder i en stor bygning.

Ingen af disse forhold bremsede dog en 38-årig kvinde, der torsdag begik væbnet røveri mod Andelskassen i Ikast torsdag eftermiddag. Newsbreak.dk omtalte sagen torsdag, hvor kvinden ifølge politiet havde begået et røveri for 50.000 kroner.

Kvinden blev anholdt samme dag, og fredag erkendte hun ved Retten i Herning, at hun stod bag røveriet. Herefter blev hun, ifølge Midt- og Vestjyllands Politi, varetægtsfængslet i fire uger.

Pengeproblemer

Ifølge Midtjyllands Avis, der var til stede i retten, var det pengeproblemer, der var årsagen til, at kvinden begik røveriet. Pengeproblemer… og Gud. Det første kan forklares med, at kvinden i begyndelsen af september modtog et brev fra sin bank om, at det ville være rart, om kvinden fik afviklet sin gæld på 50.000 kroner.

 

– Jeg fik en ordre fra Gud om, at jeg skulle skaffe pengene selv i en bank. Det var en kraftig tanke, som kom først i denne uge, forklarede kvinden ifølge avisen i retten.

Kvinden blev selv chokeret over, at det lykkedes hende at slippe af sted med de mange kontanter.

– Jeg var chokeret over, at jeg pludselig stod med pengene. Jeg gik ud til min bil og kørte hjem. Jeg lagde pengene i en skuffe i køkkenet, og så kørte jeg til HerningCentret.

– Jeg kunne slet ikke forstå, at jeg gjorde det. Jeg kunne ikke holde mig selv ud, forklarede hun ifølge Midtjyllands Avis.

Efter røveriet blev kvinden efterlyst med billeder. Politiet vurderede hende som farlig, lød det torsdag.

Senere samme dag anholdt politiet kvinden kort før klokken 17 på hendes bopæl i Ikast, hvorefter hun blev sigtet for røveri.

Kilder: Finansrådet – DR – Ritzau – Midtjyllands Avis

Powered by Labrador CMS