Google vil give gratis mobildata i udlandet

Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Google vil slå sig sammen med teleselskabet 3 om nyt abonnement, der skal koste det samme i hele verden

Det globale mobilmarked er på vej til at blive rystet og udfordret af Google. Google er i forhandlinger med Hutchison Whampoa, der ejer telefirmaet 3, om at give alle kommende mobilkunder gratis data, når de pakker kufferten og rejser udenlands.

Planen er, ifølge den engelske avis The Telegraph, at Google vil etablere en samlet pakke for mobilkunder på globalt plan, hvor det skal koste det samme for SMS’er, data og opkald uanset hvor i verden du befinder dig. Det Hongkong-ejede teleselskab 3 er allerede til stede i mange lande, blandt dem er Danmark.

Ifølge The Telegraph vil Googles nye satsning især lægge pres på de store amerikanske selskaber AT&T og Verizon. Men også i Europa vil 3 og Google lave en samlet mobilpakke.

Presser markedet

Sundar Pichai, Googles Android-chef, udtalte sig kort om den nye plan på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien.

»Vi har ingen intention om at blive en stor netværksoperatør. Vi vil gøre dette i tilstrækkeligt lille skala, og forhåbentlig vil folk opdage, hvad vi laver, så mobilpartnere kan tage vore ideer til sig, hvis de finder dem gode,« sagde Sundar Pichai.

Det betyder, at Google vil kunne presse et mobilmarked, hvor konkurrencen allerede er meget hård, og andre selskaber vil følge nøje med, hvis Google går sammen med 3 om at skabe en mobilpakke, som vil eliminere dyre roaming-priser. I Bruxelles arbejdes der også på at fjerne roamingpriser i forbindelse med EUs digitale agenda, som er EU’s plan for et digitalt indre marked, men måske kommer Google først.

Rent praktisk vil Google formentligt koble sig på 3’s netværk i Danmark, så de ikke skal opsætte nye master eller investere i infrastruktur. Det vil betyde, at Googles investeringer for at komme ind på markedet vil være begrænset, da 3 allerede er etableret i UK, Italien, Irland, og adskillige andre lande. 3 tilbyder allerede i dag sine danske kunder gratis udlandsroaming i flere lande.

 

 

Powered by Labrador CMS