Google lancerer fartkontrol-funktion i Maps
Google har lanceret en funktion, der advarer om fartkontroller i Google Maps. Men danskerne snydes i første omgang.

Borgere i 40 lande får nu glæde af en funktion i Googles populære Maps, der advarer om fartfælder og fotovogne på landevejene.
Men Danmark må melde hus forbi, skriver Recordere.dk. Til gengæld får vore naboer i både Norge og Sverige mulighed for at vide, hvornår der skal lettes på speederen.
Funktionen har været testet i Europa siden januar og intet indikerer, at den ikke skulle komme til Danmark i fremtiden.
For modsat i lande som Frankrig og Tyskland er der nemlig i Danmark ikke noget forbud mod den slags apps.
På Android Police kan man se alle 40 lande, funktionen rulles ud i.
Google har købt sig til det
Informationerne kommer fra en app, der hedder Waze, som Google købte i 2013.
Waze er en app, der udnytter brugernes informationer. Her melder trafikanter ind via app’en, når de for eksempel har mødt en fotovogn.
Andre funktioner i app’en er blandt indikatorer der viser, hvad fartgrænsen er på den vej, man kører på.
Ifølge Recordere.dk er dén funktion til gengæld på vej til danske brugere af Google Maps.
Trafikalarmer kan være okay
Newsbreak.dk har tidligere snakket med lederen af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Erik Mather.
Han har forklaret, at teknologien bag er ganske lovlig i Danmark:
– Politiet advarer jo også selv om, at vi er ude med fotovognen af og til på Twitter. Så kan man jo tænke, hvorfor vi gør det. Hvis bare én læser tweetet og sætter hastigheden ned, så er det jo en gevinst. Og det er lidt samme brille, hvis man som borger går ind og får folk til at sætte farten ned. Vi vil jo gerne have, at man hjælper hinanden til at blive bedre i trafikken, siger Erik Mather.
– Man må gerne have en radardetektor i bilen. Den må fortælle dig, at der holder en fotovogn. Jeg har selv en TomTom GPS, hvor der var indbygget stærekassedetektor. Der er ikke noget ulovligt i det, men i foreksempel Schweiz er det ulovligt. I Danmark er det lovligt til eget brug, men ikke til at advare andre med, siger Erik Mather.
Der er til gengæld andre måder at advare, der kan være strafbare, siger han:
– Hvis du er ude på vejen og blinker med lyset, så kan det godt gå over i en straf. Det handler jo om, hvornår man kører med langt lys. Og blinke for at advare andre trafikanter om fotovogne – det må man ikke. Hvis du anvender det lange lys som advarsel, så kan det give en bøde, siger Erik Mather. En bøde ville være på omkring 1.000 kroner.