Godt nyt til de badende

Der må atter bades ved strandene ved Aarhus

Der må atter bades ved strandene omkring Aarhus. Dette foto er ikke optaget i forbindelse med denne artikel.
Der må atter bades ved strandene omkring Aarhus. Dette foto er ikke optaget i forbindelse med denne artikel.
Offentliggjort Sidst opdateret

Man kan igen kaste sig i bølgen blå i Aarhusbugten, hvor kommunen ellers tidligere frarådede badning på grund af bakteriefund.

Mandag er bakterieniveauet atter inden for det normale ved strande, og derfor fraråder Aarhus Kommune ikke længere at gå i vandet.

Det drejer sig om Bellevue Strand, Tålfor Strand ved Skæring og Studstrup Strandpark. Det skriver TV2 Østjylland mandag.

For mange bakterier

Torsdag i sidste uge blev der målt forhøjede niveauer af bakterier ved Bellevue, som er en populær badestrand nord for Aarhus.

Kort efter blev det samme konstateret ved de to andre strande i Aarhusbugten. Borgerne blev rådet til at droppe badning de tre steder i hvert fald til og med mandag.

Problemet skyldtes et kraftigt regnvejr tidligere den uge, som fik en del beskidt vand til at løbe ud i bugten. Det er ikke usædvanligt, at regnvejr i sommerperioden får vandkvaliteten til at dale.

Der er en risiko

- Når man er inde i bynære områder og steder med mange veje og trafik i nærheden, så er der en risiko, siger biolog Annemette Sørensen, Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.

- Der sætter sig meget på de her flader, og når der er længere tid mellem regnskyl, så kan det gemme på en del, når der kommer meget regn, siger hun.

Powered by Labrador CMS