Godt humør kan koste dig kassen på din ferie

I en opsigtsvækkende advarsel er Energistyrelsen ude at fortælle om, at emojis kan koste dig rigtigt mange penge på mobilregningen.

Det kan koste dig kassen, hvis du ikke kan undvære emojis på rejsen. KLIK VIDERE OG SE DE ANDRE GODE RÅD TIL REJSEN. (Foto: Shutterstock)
Det kan koste dig kassen, hvis du ikke kan undvære emojis på rejsen. KLIK VIDERE OG SE DE ANDRE GODE RÅD TIL REJSEN. (Foto: Shutterstock)
Offentliggjort Sidst opdateret

Efterårsferien har ramt os, og det betyder, at mange befinder sig under varmere himmelstrøg. Det kan være fristende at dele sine oplevelser med familien og vennerne derhjemme – og det kan være lige så fristende at ledsage den slags med en emoji eller to.

Men det skal man passe på med, advarer Energistyrelsen nu i en pressemeddelelse. For det kan ende med at koste dig kassen på mobilregningen, advarer de:

“De populære emoji’s kan hurtigt medføre et tillæg på mobilregningen. En sms kan kun være 160 karakterer lang, og et par emoji’s ”koster” flere hundrede tegn, hvorfor et hjertesmiley til din elskede hjemme i Danmark hurtigt bliver takseret som fire-fem sms’er,” skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

For at tage et eksempel, så ser den helt normale glade smiley-emoji ifølge iamcal.com sådan her ud, hvis man ‘oversætter’ den til kode:

“img src=”/emoji/smiley_face.gif” class=”emoji” />”

Her skal du passe på

Du skal være opmærksom på dit forbrug, når du nærmer dig EU’s ydergrænser. Det kan være, hvis du rejser tæt på Monaco, San Marino eller Vatikanstaten. Hopper din telefon automatisk over på et monegaskisk net, fordi du rejser tæt på grænsen, eller ind i Monaco, kan det blive rigtig dyrt, hvis dit abonnement ikke omfatter roaming i Monaco – også selvom du ”bare” skal tjekke din mail eller et kort på mobilen. Det gælder også for rejser med færger og krydstogtskibe, da der ofte anvendes satellitforbindelser, som kan medføre store tillæg. Satellitforbindelserne anvendes også indenfor EU’s grænser.

Bruger du mobilen uden for EU’s grænser, vil det oftest være dyrere, end når du benytter den indenfor EU. Når du tænder din mobil i udlandet, er du registreret på det udenlandske net, og her betaler du både for indkomne og udgående opkald og for en eventuel opkaldsafgift. Mange er ikke klar over, at telefonsvareren kan blive dyr for dig, hvis den er slået til. Er den det, betaler du nemlig for to opkald: Et opkald til din mobiltelefon i det land, du befinder dig i, samt et opkald fra din mobiltelefon til din telefonsvarer hjemme i Danmark. Hvis du er i tvivl om, hvordan du slår din telefonsvarer fra, kan du kontakte dit teleselskab.

Der er fastsat et dataloft på ca. 450 kr. både inden for og uden for EU, som forhindrer, at regningen stiger til vejrs. Du skal dog være opmærksom på, at opdateringen af dit forbrug kan være forsinket, så du reelt kan nå at forbruge for et langt højere beløb, inden dit teleselskab når at aktivere spærringen.

Kilde: Energistyrelsen

Hvilket unægteligt må siges at være længere end. “:-)”.

I galleriet ovenfor artiklen kan du blive klogere på, hvilke fælder du ellers skal undgå på rejsen. Det er baseret på Energistyrelsens råd.

Powered by Labrador CMS