Ghanesiskfødt elegantier savner ikke savsmuldet i manegen

35-årig Razak Pimpong spillede næsten 250 fodboldkampe på højeste plan herhjemme og har også snust til Champions League-turneringen med FCK. I dag er alt det fortid - og i stedet øser Pimpong ud af sine erfaringer.

Razak Pimpong har netop scoret for Viborg FF i en pokalkamp tilbage i 2011 mod Aab. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Razak Pimpong har netop scoret for Viborg FF i en pokalkamp tilbage i 2011 mod Aab. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Han var sprudlende i både sit spil og sit humør, ghanesisk-fødte Razak Pimpong, der over en 13-årig periode gjorde boldbanerne i Danmark usikre.

Men den herlige Superliga-helt savner ikke de glade dage i landets bedste række.

Den i dag 35-årige Razak Pimpong lagde ud med at spille for FC Midtjylland – men kom siden omkring både FC København, norske Viking FK og ikke mindst Viborg FF.

– Jeg har gode ting at sige om alle de klubber, som jeg har spillet i. De tre danske klubber har hver især bidraget med noget særligt, fortæller Razak Pimpong til Kendte.dk.

Er dybt taknemlig over for mesterholdet

– FC Midtjylland klædte mig på til at klare en tilværelsen inden for fodbold, og det er jeg dem dybt taknemmelig for, forklarer han.

I dag lever han delvist af at undervise på Hald Ege Efterskole samt ved at drive sin egen fodboldskole. Og så er han i øvrigt træner for Aulums serie 1-hold.

Men han holder sig fra selv at løbe ind på græstæppet.

– Det går slet ikke. Jeg er træner, og jeg skal ikke selv spille. Det er et overstået kapitel i mit liv, og det er helt fint, understreger Razak Pimpong, der dog gerne vil erkende, at det var svært at sige farvel til den aktive karriere.

Savnede fodboldlivet i begyndelsen

– Det var en udfordring, for jeg savnede det helt vildt i begyndelsen. Men så går der lidt tid, og så kommer der en naturlig afstand. I dag savner jeg det ikke mere, men jeg får også fodbold ind under huden på andre måder i dag, erkender den karismatiske fodboldspiller.

Razak Pimpong kom fra Ghana til FC Midtjylland i 2000, hvor han blev en del af det særlige akademi i klubben.

Han spillede en række kampe i den danske Superliga for klubben – og ved indgangen til 2006 blev han en del af FC Københavns førstehold.

Han fik sin debut for FCK den 22. januar 2006, da FCK på hjemmebane mødte Schalke 04 i en venskabskamp, og først den 6. april 2006 – i sin 13. kamp for klubben – scorede han sit første (og eneste) mål for FCK.

Scorede en enkelt kasse for FC København

Det var til gengæld et vigtigt et af slagsen – det var nemlig det eneste mål i Royal League-finalen imod norske Lillestrøm SK.

Razak Pimpong havde vanskeligt ved at spille sig til en fast plads i startopstillingen for FCK, og i marts 2007 skiftede han til norske Viking FK.

Efter en kort afstikker til en egyptisk klub skiftede han i juli 2009 til Viborg FF, hvor han blev indtil 2013. I sin sidste sæson for klubben var han med til at spille Viborg FF tilbage i Superligaen.

– Jeg vil altid elske Viborg for den måde, som de behandlede mig på, og for de muligheder, som klubben gave mig efter min aktive karriere var slut, forklarer Razak Pimpong, der også har spillet ni kampe for det ghanesiske landshold.

Spillede tre kampe ved fodbold-VM i Tyskland

Således var Razak Pimpong med ved VM i fodbold i 2006, der foregik i Tyskland.

Han var med i alle de tre indledende kampe – men fik ikke spilletid i ottendedelsfinalen, som Ghana tabte 0-3 til Brasilien.

– Jeg har haft mange store oplevelser i forbindelse med fodbold, og jeg kan takke tiden i FC København for, at jeg fik mulighed for at opleve Champions League på nærmeste hold, fortæller ghaneseren.

Razak Pimpong var med til at spille med Manchester United og Benfica – dog uden at sætte et afgørende aftryk i nogle af de kampe.

Vil gerne give noget videre

I dag er den 35-årige familiefar ansat ved Hald Ege Efterskole, der ligger ved Viborg. Det er også herfra, at den sprudlende spiller har sin fodboldskole.

– Jeg vil jo gerne give noget videre, og det kan jeg gøre på denne måde, forklarer han.

Razak Pimpong er gift og har en søn på 10 år – måske en kommende fodboldspiller.

Læs mere om Hald Ege Efterskole her – og her kan du finde mere information om Razak Pimpongs egen fodboldskole.

Powered by Labrador CMS