Gerningsdyr til dådyrdrab identificeret: Stadig løst
Naturstyrelsen har nu slået fast, hvilket dyr, der bed hovedet af et dådyr i Dyrehaven.
En dna-prøve viser, at det var en hund, der forleden dræbte et dådyr i Dyrehaven ved København. Det oplyser Naturstyrelsen søndag.
Dyret blev onsdag fundet med afbidt hoved, og Naturstyrelsen arbejdede ud fra en teori om, at det var en stor hund eller måske en ulv, som stod bag drabet.
For at få afklaring tog man prøver fra dådyret og sendte dem til undersøgelse på et laboratorium med henblik på at finde dna-spor, som kunne afsløre gerningsdyrets art.
At der er tale om en hund – endda en ganske stor en – og ikke en ulv, gør dog ikke situationen mindre alvorlig.
– En glubsk hund anser vi for langt mere farlig for mennesker end en ulv. Derfor skal man stadig færdes med forsigtighed, og man skal bestemt ikke gå hen til løsgående hunde, siger skovrider Hans Henrik Christensen fra Naturstyrelsen.
Hundeejere, som lufter deres firbenede venner i Dyrehaven, skal også være agtpågivende.
Ikke alene risikerer de små kræ et ubehageligt møde med dådyrdræberen, de risikerer også at blive skudt af Naturstyrelsens folk, hvis ikke de er i snor.
– Det er ikke for sjov, at folk skal have deres hunde i snor. Og ser vi en stor løs hund herinde, så bliver den skudt, siger Hans Henrik Christensen til Ritzau.
Skovrideren oplyser, at det ikke er usædvanligt, at man finder døde dyr i Dyrehaven. Men onsdagens fund var meget usædvanligt.
– Vi har 2000 dyr herinde, så nogle gange er der jo et af dem, der falder om, og der kan være ræve, ravne eller krager, som spiser af dem. Men her kunne vi se, at dyret havde været levende, da det blev bidt, fortæller Hans Henrik Christensen.
/ritzau/