Gave eller smæk: 800.000 har tjekket

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Offentliggjort Sidst opdateret

Ventetiden kan være lang, men selvom op mod 100.000 på nogle tidspunkter har siddet i kø til at få deres årsopgørelse at se, har skat.dk endnu ikke oplevet nedbrud, fortæller Jan Topp Rasmussen, der er IT-direktør hos Skat.

»Der har været mere end 800.000 inde og tjekke deres årsopgørelse. Lige nu er der cirka 30.000 i kø og en ventetid på knap en halv time, så det ser rigtig fornuftigt ud,« siger har og tilføjer:

»Vi bruger fredag, lørdag og søndag på at tjekke de sidste ting og sikre, at al teknikken er justeret frem til på mandag, hvor der er officiel åbning.«

Kø-funktionen på siden sikrer, at selvom der sidder flere tusinde danskere og venter på at få adgang, går siden ikke ned, fordi Skat selv styrer, hvor mange der kan komme ind ad gangen.

»Der har ikke været problemer, men det er altid en god regel at logge ind tidligt om morgenen eller sent om aftenen – eller hvis man kan gøre det om natten, så ser det rigtig fornuftigt ud,« siger Jan Topp Rasmussen.

Han råder samtidig danskerne til at være ekstra varsomme over for falske mails, der som sædvanlig florerer, når det er »store-årsopgørelse-weekend«.

»Der indløber jævnligt meldinger om falske mails, og det er klart, at når vi har en kæmpestor digital begivenhed, som årsopgørelsen jo er, så er der desværre nogen, der gerne vil udnytte det. Et godt råd er at lade være med at klikke på links i de her mails, men altid gå ind via tast selv og skat.dk,« siger Jan Topp Rasmussen.

De falske mails er såkaldt »phishing«-mails, der foregiver at være afsendt af Skat, og hvor bagmændene forsøger at lokke folk til at trykke på et link i mailen for at få adgang til folks fortrolige oplysninger.

En hurtig måde at tjekke mailens afsender på er ved at holde musen over linket. Hvis der står skat.dk i adressen, er der ikke tale om en falsk mail.

Powered by Labrador CMS