Gådefuld sygdom rammer dig når du fryser eller stresser
Over en million danskere har oplevet sygdommen i løbet af deres liv. International Nældefeberdag sætter fokus på sygdommen.
Det er International Nældefeberdag 1. oktober, og måske bør du bruge et par minutter på at reflektere over sygdommen? Hvis du i løbet af dit liv har oplevet, at huden slår ud, som har du været i kontakt med brændenælder, uden at du faktisk har det, ja så kan du have haft et nældefeberudbrud.
Astma-Allergi Danmark skriver i en pressemeddelelse, at langt de fleste danskere ikke ved, hvorfor de bliver ramt af nældefeberudbrud, og at sygdommen rammer både akut og kronisk.
Bliver du ramt akut af et nældefeberudbrud, kan det være fordi, du er allergisk over for en bestemt fødevare, medicin- eller pollentype – eller et dyr. Du kan også lide af kronisk nældefeber, og her er det kulde, varme og stress, der er de primære årsager til, at du bliver ramt af et nældefeberudbrud.
Sundhed.dk skriver, at det for de fleste mennesker ikke er muligt at fjerne risikoen for udbrud helt, men du kan gøre noget. Er du eksempelvis blandt den del af befolkningen, der får et voldsomt anfald og udbrud af sygdommen, hvis du bader i meget koldt vand, ved du, at du skal holde dig fra kolde styrtebade. Viden om sygdommen virker til at være vejen frem.
International Nældefeberdag er din chance for at lære mere
International Nældefeberdag giver Astma-Allergi Danmark mulighed for at sætte fokus på sygdommen, der har ramt over én million danskere i løbet af deres liv. Hvis du læser om symptomerne på et nældefeberudbrud og tænker, at det passer meget godt på situationer i dit liv, har mærkedagen haft en vis effekt, og det bør vække glæde hos Astma-Allergi Danmark.
“Livskvaliteten kan nemlig hurtigt blive påvirket, når man har et udslæt, som man ikke ved, hvorfor kommer og som giver kløe og hævelser,” skriver Astma-Allergi Danmark i pressemeddelelsen.
Foreningen opfordrer, at man går til læge, hvis man oplever symptomer på nældefeber. På den måde har man de bedste chancer for at finde ud af, hvad der faktisk er årsag til, at man bliver ramt af sygdommen.
Du kan læse mere om sygdommen hos Astma-Allergi Danmark.