Fynbus afviser også reklame mod bosættelser

Fynbus. Foto: Per Wessel.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det vil sandsynligvis blive et »nej«, hvis Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening beder om lov til at sætte sine reklamer mod israelske bosættelser på de fynske busser.

Det fortæller formanden for Fynbus, Morten Andersen, der også er Venstre-borgmester i Nordfyns Kommune.

»Vi har ikke fået en forespørgsel omkring den her slags annoncer. Men selskabets og min klare vurdering er, at hvis den annonceforespørgsel skulle komme, så ville det blive et pænt nej tak,« siger han.

Det sjællandske trafikselskab Movias bestyrelse valgte i sidste uge at fjerne reklamerne fra busserne, efter selskabet havde modtaget en stribe reklamer.

Formanden for Nordjyllands Trafikselskab, borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) fra Aalborg, ser ifølge P4 Nordjylland ikke noget problem i reklamen, som opfordrer til boykot af varer fra ulovlige bosættelser. Han betegner det som en politisk reklame på lige fod med andre politiske reklamer.

Men selv om politiske reklamer også er tilladt på Fyn, mener Morten Andersen, at reklamen har en anden dimension.

»Vi henholder os til vores regelsæt, hvor vi ikke vil vise den slags annonceringer, der kan virke anstødelige og polemiske,« siger han.

Spørgsmål: Hvorfor er boykot af ulovlige bosættelser anstødeligt og polemisk?

»Det her er en diskussion, som er meget kontroversiel og har været det i rigtig mange år. Den ønsker vi hverken at tage det ene eller andet parti for. Derfor vil vi vælge at sige nej tak til den slags annoncer,« siger formanden for Fynbus.

Efter Movias beslutning om at fjerne reklamen er selskabet blevet ramt af endnu en storm af klager. Flere politikere og bestyrelsesmedlemmer har også taget afstand fra beslutningen.

Powered by Labrador CMS