Fuld ung mand falder ned på skinnerne og blev efterfølgende kørt over af et tog

Havarikommissionen har færdiggjort en undersøgelse af et dødsfald på Københavns Hovedbanegård, der fandt sted i juli måned 2016.

Politiet betragter mandens død som en faldulykke. Foto: Local Eyes.
Offentliggjort Sidst opdateret

Havarikommisionen har frigivet en rapport, der er udarbejdet i forbindelse med et dødsfald på Københavns Hovedbanegård 9. juli 2016.

Her døde en 25-årig mand, da han snublede, faldt ned på skinnerne og blev kørt over af et tog – 23 minutter efter, at han faldt ned på skinnerne.

Newsbreak.dk talte med vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Brix, om hændelsen i timerne efter dødsfaldet.

– Manden snubler og falder ned på skinnerne. Det tyder på, at han bliver slået bevidstløs, for han ligger der et stykke tid, sagde Henrik Brix dengang.

Gik rundt i cirkler

Havarikommisionen gik efterfølgende ind i sagen, og det af vagtchefen beskrevne hændelsesforløb er blevet mere eller mindre bekræftet.

Den 25-årige var iklædt mørkt tøj og ankom til Hovedbanegården en god halv time før, han døde. Videoovervågningen viser, at mandens gang var meget slingrende. Han var i cirka 13 minutter i konstant bevægelse, hvor han gik rundt i cirkler og rundt omkring ved perron 11-12. Han var to gange tæt på at blive ramt af forbikørende, og klokken 01.57 gik det galt. Manden kom så tæt på perronkanten, at han mistede balancen og faldt ned på skinnerne i spor 12.

I de næste 23 minutter lå manden på skinnerne og bevægede hoved, arm og ben. Herefter lå han helt stille.

Se videoer fra døgnets begivenheder hos Local Eyes.

Da Newsbreak.dk skrev om sagen tilbage i juli, var politiets teori, at manden var blevet slået bevidstløs i forbindelse med faldet, og der er noget, der tyder på, at manden på et eller andet tidspunkt mistede bevidstheden. I hvert fald lå han, ifølge rapporten, helt stille i de sidste syv minutter, der gik, inden toget ramte ham.

I den halve time, manden lå på skinnerne, var der ingen personer i nærheden af stedet. Det tog, der ramte manden, blev ført af en lokomotivfører, der forinden holdt øje med skinnerne. Han så dog ikke manden, da han fra igangsætningsstedet ikke kunne se hele sporet langs perronen, da det krummer mod højre.

Da toget var sat i gang opdagede lokomotivføreren manden. Da befandt toget sig 5-10 meter fra den 25-årige mand, og lokomotivføreren foretog derfor en såkaldt farebremsning.

Da toget ramte manden, kørte det 35-40 kilometer i timen. Han var ved ulykken påvirket af alkohol og stoffer. Politiet har oplyst, at de betragter ulykken som en faldulykke.

Powered by Labrador CMS