Fuld mand på krykker blev træt af at gå: Så ringede han 112

En fuld mand var træt af at skulle gå hjem, så han ringede efter en vogn. En politivogn, altså.

Offentliggjort Sidst opdateret

Du kender det også godt. Det er blæsende, isnende koldt og generelt rigtig træls at gå hjem fra en festlig aften på værtshus eller diskotek, når vejret driller og promillen er på den høje side af god.

En 54-årig mand fra Allinge på Bornholm blev i hvert fald natten mellem tirsdag og onsdag så tilpas træt af at skulle gå de tre kilometer hjem fra Skipperkroen i Tejn, at han forsøgte at få fat på en hyrevogn. Det blev bare en lidt anderledes form for vogn, der hentede manden.

Bøde og muligt misbrug

Den 54-årige tydeligt berusede mand lykkedes ikke med at fange en taxa, og hvad gør man så? Manden valgte i hvert fald noget utraditionelt at ringe til alarmcentralen på telefon 112. Hvordan, det lykkedes ham at få en patrulje ud, er uvist, men i hvert fald ankom en politipatrulje fra Bornholms Politi til manden, der kvitterede med at overfuse betjentene.

På grund af vejret – der var rigtig koldt oplyser Bornholms Politi – valgte patruljen dog at køre manden hjem til hans bopæl. Han kan stå op til en bøde signeret ordensmagten. Det skyldes, at han talte meget grimt til betjentene, fortæller vagtchef Michael Mortensen til Newsbreak.dk.

– Vi overvejer også, om manden skal sigtes for misbrug af alarmcentralen, siger han og understreger, i morskabens lys, at taxakørsel ikke er et skjult bijob for at hente penge til politiets kasse.

– Vi kører en gang i mellem folk hjem, hvis forskellige forhold gør, at det er mest forsvarligt, men nej, vi skal ikke til at være taxachauffører, siger vagtchefen.

Powered by Labrador CMS