Fryser du? Sådan undgår du varmeregningen går amok

Der er få ting, der er værre end et koldt hjem - det skulle lige være en varmeregning, der gik helt amok. Men der er råd at hente i den kolde vintertid.

Offentliggjort Sidst opdateret

Vinteren er desværre nok kommet for at blive en rum tid endnu – og flere steder i landet døjer man både med nattefrost og snebyger. Ikke desto mindre burde hjemmet jo være et af de steder, hvor man holder varmen og kan nyde at være fri for den kulde, der hærger udenfor. Men dette er desværre ikke altid tilfældet.

I en tid hvor mange af os danskere måske endda er henvist til at arbejde hjemme, så kan man måske godt opleve, at varmeregningen har fået et nyk op i forhold til, hvad man plejer – og der findes altså råd til, hvordan du holder varmeregningen nede, selvom det bliver koldere udenfor.

Britiske The Guardian har set nærmere på en række ting, der kan få dig til at holde varmen uden det skal koste en bondegård.

I galleriet øverst kan du se en lang række spare-tips, når det kommer til varmeregningen.

Kræver forståelse

Newsbreak.dk har tidligere omtalt, hvordan det er vigtigt at tænde op på den rigtige måde. Dette skete på baggrund af Hovedstadens Forsyningsselskab, Hofor, der udsendte en pressemeddelelse.

Hofor har en række gode råd til fjernvarmekunder, der gerne vil spare penge på varmeregningen.

Det handler især om at sørge for, at der er den rigtige fremløbstemperatur i fjernvarmesystemet. Ifølge Hofor kan man spare op til 2000 kroner om året på den måde.

Følg også disse nemme råd og spar endnu flere penge

  • Alle radiatorer i samme rum bør indstilles ens og ‘tænde’ samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer lidt hver, end én der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du foretrækker det lidt køligere.
  • Stil termostaten på radiatorerne på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.

Kilde: Hofor

– Ved at tænde langsomt gør du ikke blot din varmeregning mindre, du mindsker også din CO2 udledning med op til et halvt ton over de kolde måneder – og de sparede penge kan bruges på noget, der er meget sjovere end en varmeregning, udtaler projektleder Jimmi Eiberg fra Hofor.

Powered by Labrador CMS