Froomes næste træk væk fra doping-anklagerne

Chris Froome. Foto: ERIC GAILLARD/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Tour de Frances førende rytter, Chris Froome, er blevet mistænkt for dopingmisbrug fra flere leder og kanter. Det er man efterhånden ret trætte af på hans hold, Team Sky, der nu vil frigive flere oplysninger om rytterens ydeevne.

»Vi fik de samme spørgsmål sidste gang,« sagde Team Skys manager Dave Brailsford efter mandagens etape med henvisning til, at Froome også i 2013 blev anklaget for at have brugt doping, da han vandt sin første Tour.

»Vi havde aftalt at give vores data til det engelske antidopingforbund og CADF (uafhængigt anti-dopingforbund, red.). CADF ville ikke have dem, det engelske antidopingforbund havde oplysningerne, men jeg tror ikke, de gjorde noget ved det, men vi er villige til at give det til et uafhængigt organ, og det kan vi gøre igen. Jeg tror, vi vil kigge på det i aften (mandag aften, red.). Og på hviledagen tirsdag vil vi frigive oplysninger om gennemsnitsfart og watt,« lyder det videre fra Brailsford.

Det ventes dog ikke, at der kommer noget skelsættende ud af de data, som holdet nu vil frigive. Chris Froome bliver næppe erklæret uskyldig, men Team Sky håber, at det kan lukke munden på nogle af de mest rabiate kritikere.

Powered by Labrador CMS