Froome tordner mod Jalabert efter grove insinueringer

Chris Froome. Foto: BENOIT TESSIER/scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Chris Froome skyder tilbage på Laurent Jalabert, der i et interview med radiostationen RTL kraftigt har insinueret, at den nuværende gule trøje i Tour de France måske er dopet.

I interviewet siger Laurent Jalabert, der i 2001-2002 kørte for Bjarne Riis og Team CSC, blandt andet, at det har gjort ham »ukomfortabel«, at Chris Froome på den måde har distanceret Alberto Contador, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali i årets Tour de France.

Jalabert mener også, at Froome »er fra en anden planet«, og netop den udtalelse skal man passe på med at komme i cykelsporten – det er den overskrift, avisen L’Equipe tidligere har brugt om dopingsynderen Lances Armstrongs præstationer, fordi der dengang var en lignende mistanke mod amerikaneren.

Direkte konfronteret af tv-stationen ITV afviser Jalabert at have kommet med udtalelserne, og det har fået Chris Froome til Twitter-tasterne.

»Hvis du [Laurent Jalabert, red.] vil benægte dine udtalelser om mig, så bør du måske huske på, at du bliver optaget på live-tv/radio,« skriver Froome.

Chris Froome linker desuden til en Youtube-video, hvor Laurent Jalabert blandt andet bliver konfronteret af en spørgelysten journalist efter sine kontroversielle udtalelser.

Laurent Jalabert blev i 2013 fundet skyldig i brug af EPO i 1998. Han indrømmede det aldrig selv.

Chris Froome har måtte lægge øre til en øget dopingmistanke på det seneste, og det kulminerede for et par etaper siden, da en tilskuer kastede urin i hovedet på ham og råbte ‘dope’ efter ham.

Powered by Labrador CMS