Fratrådt Novo-direktør griner hele vejen til banken

Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Fratrådt Novo-leder fik et gevaldigt gyldent håndtryk

Der var heftig spekulation i medierne om størrelsen på det gyldne håndtryk, da Lise Kingo forlod Novo Nordisk i november. En omfordeling af rollerne i topledelsen betød, at den nu tidligere direktør måtte nøjes med ansvar for CSR, og i stedet valgte hun at søge andre græsgange.

Fra officielt side lød det blot, at der var tale om et to-cifret millionbeløb, mens Børsen sjussede sig frem til et beløb på lidt over 20 millioner kroner. Men det viser sig nu slet, slet ikke at være nok.

I en note på side 51 i Novo Nordisk årsregnskab fremgår det, at Lise Kingo fik ikke mindre end 32,2 millioner kroner for at rydde skrivebordet i Bagsværd. Beløbet er så stort, at virksomheden selv vil stramme op fremover. Novo Nordisk skriver nemlig, at man nu har ændret reglerne, så koncerndirektører får mindre fratrædelsesgodtgørelser i fremtiden.

Hvis man forestiller sig, at Lise Kingo i bedste Olsen Bande-stil har fået pengene i røde kufferter, så vil de 32,2 millioner kroner veje over 300 kilo, hvis de vel at mærke er udbetalt i 100 kroner-sedler.

Godtgørelsen kommer oveni hendes løn, der inklusiv pension og bonus lå på 8,8 millioner kroner. Dermed udgør det gyldne håndtryk omkring fire gange hendes årsløn.

Til sammenligning fik Eivind Kolding 18 måneders løn svarende til 23 millioner kroner, da han stoppede som topchef i Danske Bank. Da Ditlev Engel forlod Vestas var det med 25 millioner kroner i bagagen.

Novo Nordisk topchef Lars Rebien tjente 25,2 millioner kroner i 2014 til trods for, at han gik glip af fuld bonus.

Powered by Labrador CMS