Fra rutinestop til vild biljagt

En 47-årig mand havde ikke lyst til at snakke med politiet. Politiet havde omvendt lyst til at tale med ham.

En 47-årig mand forsøgte at stikke af fra politiet. Det skulle han ikke have gjort. Foto: Rådet for Sikker Trafik.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det kunne være, han havde sluppet. I stedet valgte en bilist at forsøge at stikke af fra politiet.

Det skulle vise sig at være en rigtig dårlig ide.

Det fremgår af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

En personbil holdt for rødt lys ved et lyskryds i side af vejen modsat køreretningen i Aalborg lørdag den 9. maj tidligt om morgenen.

Politiet henvendte sig derfor til føreren, en 47-årig mand, som blev instrueret i at køre lidt længere frem til en mere hensigtsmæssig plads til et rutinetjek.

Manden bekendtgjorde, at han ville køre lidt længere frem. Umiddelbart derefter accelererede manden kraftigt, hvorfor politiet eftersatte ham med brug af patruljebilens horn og lygter.

Intet held

Den 47-årige forsøgte at stikke af fra politiet i høj fart – men dette lykkedes dog ikke, da hans bil blev bragt til standsning af en patruljevogn i nærheden af Jyllandsgade.

Han blev anholdt og instrueret i at deltage i narko- og alkotests. Testene gav udslag for, at manden var påvirket af spiritus.

Manden fortalte, at han forsøgte at stikke af fra politiet, da hans kørekort var inddraget. Bilen blev desuden ransaget, hvor et brev med amfetamin blev fundet under førersædet.

Han blev derfor sigtet for kørsel under påvirkning, kørsel i frakendelsestiden, kørsel modsat gældende køreretning og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Powered by Labrador CMS