Første skoledag: Minister beroliger forældrene
Mandag var første skoledag og starten på år to med omstridt skolereform. Ellen Trane arbejder med eftersyn.
Den omstridte skolereform har haft et hårdt prøvet første år.
Mandag kunne forældre landet over sende deres børn i skole for første gang, og undervisningsminister Ellen Trane Nørbys (V) budskab til forældre og nye skolebørn er, at der intet er at være bekymret for.
– Man skal støtte sit barn i, at det bliver sjovt at komme i skole og lære noget og få nye kammerater, siger ministeren til Ritzau.
– Der er meget, som fungerer, og meget, som ikke fungerer, og her på år to af skolereformen bliver opgaven at få alt fra bevægelse til den understøttende undervisning til at fungere, så eleverne ikke bare fornemmer, at de har fået en længere skoledag, men også en mere interessant en.
Et af elementerne fra den ofte udskældte folkeskolereform er inklusion. Den er regeringen i gang med at foretage et såkaldt serviceeftersyn af.
Inklusion blev indført, fordi en tredjedel af folkeskolens budget gik til få børn i specialundervisning.
– Vi er ved at lægge sidste hånd på, hvordan det hele skal skrues sammen. Jeg kan ikke nu give pejlemærker på, hvor vi bevæger os hen, for tanken med et eftersyn er sådan set at vende alle sten og se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.
– Serviceeftersynet skal have fokus på, hvor meget af problemerne, som handler om alt muligt andet. Altså hvor det ikke som sådan er inklusionen, der er problemet, men opstarten på folkeskolereformen eller måske manglende strategi på området.
– Der er også stor forskel på, hvordan kommunerne har valgt at håndtere opgaven. Der er forskel på, hvor mange elever med særlige behov, som er inkluderet i den normale undervisning, siger Ellen Trane Nørby.
Serviceeftersynet forventes at være færdig i løbet af efteråret, oplyser ministeren.
/ritzau/