Forhenværende lejrchef for asylcenter slipper for tiltale

Anklagemyndigheden har droppet sag mod lejrchef i asylcenter Holmegaard i Næstved. Det var lovligt nødværge.

I Langelands Kommunes asylcenter i Næstved blev lejrchefen og to ansatte i maj sigtet for vold ved at lægge en mandlig syrisk asylansøger i benlås. Nu har anklagemyndigheden besluttet, at der ikke er grundlag for at tiltale dem. Arkivfoto. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Anklagemyndigheden ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser i dag, at man ikke rejser sigtelse i sagen, hvor en tidligere leder af og to medarbejdere ved asylcenteret Holmegaard i Næstved skulle have ageret for voldsomt over for en asylansøger i starten af maj måned.

Sagen ender faktisk med at være lidt af en kovending. For samtidig med, at anklagemyndigheden opgiver at sigte de tre personer, der lagde den mandlige asylansøger fra Syrien i benlås, har samme anklagemyndighed valgt at rejse sigtelse imod asylansøgeren for vold og trusler om vold.

Newsbreak.dk har talt med Michael Boolsen, der er advokaturchef for anklagemyndigheden i kredsen, og han kan godt se, at sagen har taget en interessant drejning.

Han fortæller også, at anklagemyndigheden agerer ud fra de oplysninger, de modtager, når de går igang med at behandle en sag.

– Derefter undersøger vi så sagen, og i denne forbindelse har vi afhørt en række vidner. Og på baggrund af vidneafhøringerne har vi godtgjort, at de pågældende medarbejdere har handlet i det, man kalder lovlig nødværge.

Man må godt forsvare sig selv

Michael Boolsen forklarer over for Newsbreak.dk, at det er lovligt at forsvare sig selv imod et angreb eller et forestående angreb.

– Men der skal være sammenhæng mellem det, man udsættes for og den vold, man vælger at forsvare sig selv med, siger Michael Boolsen til Newsbreak.dk.

Og i dette tilfælde har anklagemyndigheden altså konkluderet, at det var i orden at lægge asylansøgeren i benlås.

Sigtes for vold og trusler om vold

Mens de tre ansatte fra asylcenteret altså slipper for videre tiltale fra politiets side, er asylansøgeren blevet sigtet for både vold og trusler om vold. Hvad det får af indflydelse på mandens asylsag, kan Michael Boolsen ikke udtale sig om.

Men på spørgsmålet om, hvordan en straffesag vil fungere mod en asylansøger, svarer Michael Boolsen, at der intet er i vejen for, at en dømt asylansøger kommer til at afsone i et dansk fængsel.

– I udgangspunktet er det sådan, at de domme man får i Danmark, skal afsones i Danmark, siger Michael Boolsen.

 

Powered by Labrador CMS