Forgiftet familie søgte lægehjælp flere gange

Fire dage før to børn døde, og familien blev indlagt, søgte den lægehjælp, da flere følte sig syge.

Offentliggjort Sidst opdateret

En forgiftet familie fra Haslev søgte flere gange lægehjælp, før to børn torsdag døde, og resten af familien blev indlagt.

Det oplyser TV 2.

11 af familiens 12 medlemmer blev torsdag indlagt med mistanke om svampeforgiftning. Sammen dag døde to af børnene – den ene var en 15-årig pige.

Men nu viser det sig ifølge TV 2, at familien allerede i dagene op til dødsfaldene søgte lægehjælp adskillige gange.

Mandag var familien hos deres praktiserende læge, tirsdag var den ældste datter på 15 år, der senere afgik ved døden, på Næstved Sygehus, og onsdag blev samme datter tilset af vagtlægen.

Alligevel lykkedes det ikke at opdage, hvor syge børnene var, eller hvad de fejlede, inden den 15-årig pige og en yngre bror torsdag afgik ved døden.

To andre var i kritisk tilstand. Ifølge TV 2 har to døtre søndag og mandag fået foretaget transplantationer af organer.

Mistænkte maveinfektion

Den 15-årige pige havde det værst, og natten til tirsdag blev hun undersøgt på Næstved Sygehus. Her nåede man frem til, at hun formentlig havde fået en maveinfektion.

Sent tirsdag aften blev lægevagten tilkaldt, fordi den 15-årige stadig var syg. Efter at have talt med Næstved Sygehus og taget en urinprøve konkluderede lægevagten, at pigen havde blærebetændelse.

Det gjorde han, selv om pigen havde haft opkast og diarre, som ikke er typiske symptomer på blærebetændelse.

– Nej, men du kan få det, fordi der er diarre, og så kan man blive smittet af de bakterier, der er ved diarréen, siger Henning Orsholt, der er chef for vagtlægerne og har fået fuldmagt af familien til at udtale sig til TV2 om, hvad der står i journalen.

Afvist af lægen

Under vagtlægens besøg kom faren i familien bærende med endnu et sygt barn og bad lægen kigge på hende også, fortæller Patience Mashamba til TV2.

Han er tolk og frivillig i Røde Kors, og han har kendt familien, siden den kom til Haslev for to år siden.

– Han viste lægen, at hun også var i dårlig tilstand og spurgte, om han kunne få hjælp. Lægen sagde: “Jeg er ikke kommet for hende dér”. Så han ville ikke kigge på hende, siger Patience Mashamba til TV2.

Den del af forløbet kan vagtlægechefen dog ikke bekræfte.

– Det kommer an på en konkret vurdering, men hvis man opfatter, at et barn er alvorligt syg, når man er ude at besøge et andet familiemedlem, så vil man normalt selvfølgelig kigge på det barn.

– Det hører jo med til lægegerningen, siger Henning Orsholt til TV2.

Politi mistænker ikke forbrydelse

I en pressemeddelese oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man ikke mistænker, der ligger en forbrydelse bag.

I forbindelse med hændelsen torsdag 19. oktober, hvor 11 i en familie på 12 personer fra Haslev blev indlagt med forgiftningslignende symptomer, undersøger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stadig, hvad der kan være årsag til symptomerne. Desværre er der stadig ingen endelig afklaring. Der er dog fortsat ikke noget, der tyder på, at der foreligger en forbrydelse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke yderligere at tilføje men vil sende pressemeddelelse ud så snart, der er nye oplysninger i sagen, skriver politikredsen. 

Du kan læse Newsbreak.dks tidligere omtale af sagen HER.

Powered by Labrador CMS