Forfærdelige detaljer er kommet frem: Far tiltalt for mord på 13-årig søn

Forældrene kæmpede om retten til forældremyndigheden og retten tvang drengen på ferie hos sin far. Siden har ingen set ham.

Mark Redwine er blevet anholdt for at myrde sin egen søn.Foto: La Plata County Sheriff’s Office
Foto: La Plata County Sheriff’s Office

Offentliggjort Sidst opdateret

Næsten fem år efter en 13-årig dreng forsvandt, mens han besøgte sin far i Colorado, er faren blevet tiltalt for at myrde sin søn. Det skriver ABC News.

Søndag blev Mark Redwine anholdt i den amerikanske delstat Washington. Myndighederne vil måske sende ham tilbage til Colorado, så han kan komme for retten i staten, hvor han er blevet tiltalt for mord og børnemishandling i forbindelse med sønnens død.

Redwine der er fængslet i sagen, har tidligere nægtet at have været involveret i Dylans død.

“Hvor er du?”

Dylan var på besøg hos sin far til Thanksgiving i 2012, da han forsvandt. Besøget var påtvunget af retten, da Redwine var i en grim kamp om forældremyndigheden over Dylan med Dylans mor.

Far og søn havde skændtes en anden gang, Dylan havde besøgt sin far og vidner fortæller, at Dylan ikke ville hjem til sin far til Thanksgiving. Overvågningsbilleder fra lufthavnen, hvor Redwine hentede Dylan og en butik de to gik ind bagefter viser, at de to næsten ikke snakkede sammen. Efter den aften blev Dylan aldrig set igen.

Dylan havde lavet planer om at sove hos en ven, den aften, hvor han ankom, men det ville hans far ikke have. Drengen lavede derfor planer med at mødes med vennen tidligt næste morgen. Da Dylan ikke dukkede op, skrev hans ven en SMS til ham, hvor der stod: “Hvor er du?”

Ville hellere myrde end at tabe

På daværende tidspunkt fortalte Redwine politiet, at hans søn var hjemme, da han forlod hjemmet klokken halv otte om morgenen for at klare nogle ærinder. Da han kom hjem fire timer senere var drengen væk.

Redwines ekskone Betsy Horvath fortalte politiet kort efter Dylans forsvinden, at hun var bange for, at Redwine havde gjort drengen ondt. Hun fortalte, at da hun blev skilt med Redwine, havde han fortalt hende, at han ville “slå børnene ihjel, inden han ville lade hende få dem”. Betsy fortalte også, at Redwine havde fortalt hende, at hvis han skulle skaffe sig af med et lig, ville han efterlade det i bjergene.

Bestsys forklaring omhandlede hendes egne børn med Redwine. Bagefter blev Redwine gift med Dylans mor, som hedder Elaine.

Dylans mor bange for sin eksmand

Da Dylan forsvandt var Redwine og Elaine i en ophedet kamp om forældremyndigheden. I november 2012 fortalte Elaine, at hun mistænkte sin eksmand for at være involveret i hendes søns forsvinden.

– Jeg har været gift med Mark i mange år og jeg ved, hvordan han reagerer, fortalte Elaine og fortsatte:

– Hvis Dylan har gjort eller sagt noget, der ikke passede Mark, så er jeg bange for, hvordan han har reageret.

Eksperter var ikke i tvivl

Drengens blod blev fundet flere steder i farens stue. Heriblandt på sofaen, på gulvet foran sofaen, på sofabordet, på gulvet under et tæppe og på en stol. I juni 2013 blev dele af Dylans lig fundet på en vej omkring 13 kilometer fra hans fars hjem.

I august samme år fik politiet hunde til at tjekke, om der havde været et lig i hjemmet. Hundene fandt duftspor af et lig i Redwines hjem og på ladet af hans pickup.

Mere end to år senere, 1. november 2015, fandt vandrere Dylans kranie omkring 2,5 kilometer fra, hvor resten af liget blev fundet i 2013.

Eksperter var enige om, at intet dyr kunne have flyttet Dylans lig fra farens hjem op af bjerget eller ville have fjernet kraniet fra resten af kroppen.

Et forfærdeligt tab

En retsmediciner undersøgte kraniet og sagde, at det to små mærker, der passede med et knivsblad.

I 2015 identificerede myndighederne Redwine som mistænkt i Dylans død. I de mere end fire år siden, at Dylan forsvandt, har politiet lagt tusindvis af timer i at efterforske sagen.

Betsy har fortalt, at hun er knust på Dylans mor og brors vegne.

– De har lidt et forfærdeligt tab, siger hun.

Powered by Labrador CMS