Forældre bruger ikke tid med børn i dagligdagen
Forældre bruger ikke tid med deres børn i hverdagen.
Når de danske børnefamilier mødes ved spisebordet, er det ikke mange ord, der bliver vekslet, og det er ganske få aktiviteter, børn og forældre foretager sig sammen.
Det viser en ny undersøgelse foretaget for Psykiatrifonden, skriver Politiken.
Ifølge undersøgelsen er det halvdelen af forældre med børn i alderen 0-18 år, som ikke foretager sig noget med deres børn i dagligdagen. 20 procent laver noget med børnene et par gange om ugen, mens 14 procent gør det én gang om ugen. 15 procent laver kun noget sammen med deres børn en gang om måneden eller endnu sjældnere.
Børnepsykolog i Psykiatrifonden Charlotte Diamant kalder tallene »uhyggelige«.
»I efteråret viste en omfattende analyse, at der er gang i en alarmerende negativ udvikling i børn og unges trivsel, og for mig er der ingen tvivl om, at det i høj grad hænger sammen med, at forældre ikke bruger tid sammen med deres børn,« siger hun til Politiken.
Professor Jan Kampmann, som forsker i børn, unge og familieliv på Roskilde Universitets Center (RUC), frygter, at der vil gå nogle helt grundlæggende, menneskelige kerneværdier tabt, når forældre og børn har så lidt med hinanden at gøre, siger han til avisen.