Føj: Dette er køkkenets oversete bakteriebombe

Dine viskestykker kan udvikle sig til regulære bakteriebomber, hvis du ikke er opmærksom.

Dit viskestykke kan udvikle sig til en bakteriebombe, hvis ikke du er opmærksom. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DU BØR GØRE MED DINE VISKESTYKKER. Arkivfoto.
Dit viskestykke kan udvikle sig til en bakteriebombe, hvis ikke du er opmærksom. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DU BØR GØRE MED DINE VISKESTYKKER. Arkivfoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

God hygiejne er ekstra vigtig i denne tid, hvor coronavirus-udbruddet hærger i hele verden.

Det gælder også i køkkenet, hvor renlighed er altafgørende – men noget tyder på, at danskerne lader en del tilbage at ønske på den front.

I hvert fald når det gælder viskestykkerne.

(Artiklen fortsætter under videoen)

En tidligere rundspørge foretaget af YouGov for Søndagsavisen viser således, at hele 56 procent af danskerne skifte viskestykke sjældnere end hver tredje dag.

Når man sammenholder det med, at flere danskere formentlig bruger viskestykket til andre formål, end det er beregnet, kan det give et alvorligt hygiejneproblem i køkkenet har rengøringsekspert Louise Grønhøj tidligere udtalt til Alt for Damerne.

– Det er mit indtryk at størstedelen af befolkningen bruger viskestykket til mange andre ting end kun at tørre våde kopper af, som er rene. Folk bruger det ofte i forbindelse med madvarer til og til lige at tørre noget kødsaft op eller nogle jordbakterier fra nogle champignoner, men det skal man lade være med. For hvis man bruger viskestykket forkert, så bliver det til en bakteriebombe, forklarer Louise Grønhøj.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du bør gøre med dine viskestykker, så du er sikker på, de ikke udvikler sig til bakteriebomber.

Sørg for, de ikke er fugtige

Ifølge formanden for Rådet for Bedre Hygiejne og professor ved Københavns Universitet, Susanne Knøchel, er der flere gode grunde til at være opmærksom på køkkenets viskestykker.

– Det værste er, hvis viskestykkerne hele tiden er fugtige. Bakterier kan overleve en kort periode på et tørt viskestykke, men er det fugtigt og snavset, kan de ligefrem gro og formere sig. Man kan lugte det, når det sker. Derfor skal man lade dem hænge og tørre ud efter brug, har hun tidligere forklaret til Søndagsavisen.

Ifølge Søndagsavisens undersøgelse sløser 18 procent af danskerne i særlig grad. De udskifter nemlig kun deres viskestykker hver anden uge, hver måned eller helt op til hver tredje måned.

Vask hænder, når du rører dette

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, er det også vigtigt, at man sørger for at vaske hænder ofte i forbindelse med coronavirusudbruddet.

Der findes således særlige genstande, som mange mennesker ofte rører ved, og som du derfor bør være ekstra varsom med.

Herunder kan du læse om, hvilke genstande du bør vaske dine hænder med det samme, hvis du rører:

Powered by Labrador CMS