FOA-formand afviser indslusningsløn
En indslusningsløn vil skabe for store forskelle på arbejdspladsen, mener FOA-formand Dennis Kristensen.
Det er ikke den rigtige løsning at indføre indslusningslønninger på landets arbejdsgivere for at få indvandrere i beskæftigelse.
Det mener formanden for fagforeningen FOA, Dennis Kristensen.
FOA-formandens udmelding er et svar på den integrationsdebat, der igen har taget til, efter nye tal fra Danmarks Statistik har vist, at næsten halvdelen af indvandrere fra ikke-vestlige lande i aldersgruppen 30-59 år er på offentlig forsørgelse.
I søndagens Jyllands-Posten er Erik Bonnerup, tidligere formand for “Tænketanken om Udfordringer i Integrationsindsatsen i Danmark” fra 2000 til 2007, kommet med en række forslag til, hvordan vi kan forbedre integrationen herhjemme.
Blandt andet foreslår Bonnerup, at der skal være en indslusningsløn på tre til seks måneder for indvandrere. Men det forslag kan Dennis Kristensen ikke se mening i.
– Det er blevet en generel opfattelse, at en indslusningsløn løser alle problemer. Jeg har hørt det forslag rigtig mange gange både i forhold til handicappede, de helt unge, alvorligt syge og endda også i forhold til ældre ved at lave en udslusningsløn.
– Jeg mener ikke, at den lavere løn over en kortere periode motiverer arbejdsgiveren til at deltage i integrationen. I stedet for bør man som arbejdsplads, både i den offentlige og private sektor, tage et generelt socialt ansvar ved hjælpe folk ind på arbejdsmarkedet, siger Dennis Kristensen.
Han frygter, at brugen af indslusningslønninger kan generere skævheder på arbejdspladsen.
– Det kan være kritisabelt, hvis man siger, at forskellige typer mennesker er mindre værd end andre ved starten af en ansættelse. Så vurderer man det ikke set ud fra et objektivt forhold, men ud fra en bestemt hudfarve eller etnicitet.
– Det kan føre til nogle ubehagelige situationer på arbejdspladsen, hvis nogen er lavere lønnet, alene fordi de ikke er født i Danmark, siger Dennis Kristensen.
/ritzau/