Fly i Skandinavien er aflyst efter kollaps

Thomas Cook Airlines Scandinavia indstiller flytrafikken indtil videre efter konkursbegæringen.

Thomas Cook har måttet aflyse alle afgange fra Københavns Lufthavn mandag morgen. (Arkivfoto.) Foto: 50090 Johan Nilsson/Tt/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Administrerende direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia, Per Knudsen, beklager dybt, efter at moderselskabet Thomas Cook natten til mandag indgav en konkursbegæring.

– Jeg beklager dybt den opståede situation og de konsekvenser den får for vores mange tilfredse kunder og trofaste medarbejdere i Thomas Cook Airlines Scandinavia, siger Per Knudsen i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– Vi har opnået mange priser for vores gode kundeservice, men desværre er perspektiverne for fortsat drift ikke til stede.

Med omgående virkning

Thomas Cook Airlines Scandinavia er grundet konkursbegæringen tvunget til at indstille flytrafikken indtil videre, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Moderselskabet oplyste i en pressemeddelelse tidligere på natten, at det er gået i betalingsstandsning med “omgående virkning”.

Selskabet, der i Danmark ejer Spies, har gennem længere tid været i økonomiske problemer.

Det havde et akut behov for at få tilført et beløb svarende til cirka 1,4 milliarder danske kroner, hvis det skulle fortsætte driften.

Inden betalingsstandsningen var en kendsgerning, sagde kommunikationschef hos Spies Lisbeth Nedergaard, at “man skal vide som rejsende, at Spies er et sundt selskab, og man er dækket af en rejseforsikring” i tilfælde af en konkurs.

Sådan er rejsekunder stillet i tilfælde af konkurs

Thomas Cook er gået konkurs. Se dine rettigheder her, hvis du har købt billet hos et konkursramt rejseselskab.

Rejsegiganten Thomas Cook, der blandt andet ejer Spies, er gået konkurs.

Hvis man har købt en flybillet med et rejseselskab, der er gået konkurs, er der flere muligheder for at få pengene refunderet.

Her kan du læse mere om, hvordan du er stillet:

Hvis konkursen sker, mens du er afsted:

* Har du købt din flybillet direkte hos flyselskabet, er du dækket, hvis flyselskabet går konkurs under din rejse. Det eneste krav er, at billetterne er til flyvninger mellem en dansk og en udenlandsk lufthavn. Rejsegarantifonden dækker udgifterne til en ny billet på nær en selvrisiko på 1000 kroner.

* Har du købt en pakkerejse dækker Rejsegarantifonden ved konkurs. En pakkerejse skal bestå af mindst to af følgende: Transport, indkvartering eller eksempelvis billeje eller en koncertbillet. Selskabet skal være registreret hos Rejsegarantifonden.

* Hvis billetten er købt som del af en sammensat rejse, dækker Rejsegarantifonden i nogle tilfælde. Sammensatte rejser består af mindst to forskellige ydelser, som er købt i forlængelse af hinanden, men betalt hver for sig. Det kan eksempelvis være, at flybilletten er købt hos et selskab, som formidler dig videre til en hoteludbyder. Rejsegarantifonden dækker i dette tilfælde kun for den ydelse, som rejseudbyderen er ansvarlig for og har modtaget betaling for.

Hvis konkursen sker, inden du rejser:

* Hvis du har købt flybilletten direkte hos selskabet, skal du altid betale en selvrisiko på 1000 kroner, og Rejsegarantifondens formue er afgørende for, hvor meget du kan få i erstatning. Flybilletten skal være til flyvning mellem en dansk og en udenlandsk lufthavn.

* Har du købt en pakkerejse, er du dækket af Rejsegarantifonden. Hvis ikke du kan få en tilsvarende rejse, erstatter Rejsegarantifonden beløbet for rejsen.

* Hvis du har en sammensat rejse, kan du kun få dækket det beløb, som du har betalt for den første ydelse i din rejse.

Betalingskort:

* Hvis billetten er betalt med eksempelvis Mastercard eller Maestro, kan banken søge erstatning på dine vegne, hvis flyselskabet går konkurs.

* Banken kan ikke hjælpe, hvis du har betalt med et almindeligt dankort. Men hvis du har betalt med visa-delen af dit VisaDankort, kan du forsøge at få banken til at søge erstatning.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

Powered by Labrador CMS