Flora Ofelia modtager stor hæder

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er årets modtagere af Lauritzen-prisens talentstempel

Offentliggjort Sidst opdateret

Believe in You-prisen 2023

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er modtagere af Believe in You-prisen ved Lauritzen-prisen 2023.

Prisen anerkender unge talenter i dansk skuespil og inkluderer en økonomisk belønning på 50.000 kroner til hver modtager.

Uddelingen finder sted på Folketeatret i København, hvor de fire skuespillere hyldes for deres bidrag til dansk film og teater.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Når Danmarks ældste skuespillerpris, Lauritzen-prisen, uddeles søndag, er der også spot på fire unge stjerneskud.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er årets modtagere af den såkaldte Believe in You-prisen.

Endnu en statuette

Det annoncerer Lauritzen Fonden, der uddeler Lauritzen-prisen, i en pressemeddelelse.

Med prisen kan 19-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl tilføje endnu en statuette til samlingen, der blandt andet består af en robertpris for præstationen i DR-dramaet "Ulven kommer", som hun modtog i 2021 som den yngste nogensinde.

Samme år modtog hun - også som den yngste nogensinde - prisen for Bedste Hovedrolle ved filmfestivalen San Sebastian for det historiske drama "Du som er i himlen".

Allerede etableret

En pris, som hun delte med den oscarvindende Hollywood-stjerne Jessica Chastain, der vandt sin statuette for filmen "The Eyes of Tammy Faye".

- Det er på visse måder skørt at give Flora Ofelia en Believe in You-pris, fordi hun allerede er så stærkt etableret som skuespiller, så selvfølgelig tror vi på det, lyder det i begrundelsen.

Kun begyndelsen

- Alligevel giver det mening. For vi tror på, at med Floras arbejdsomhed og Floras måde at forsvare sine roller på er det kun begyndelsen - begyndelsen har bare været ret eksplosiv.

Believe in You-prisens anden modtager Youssef Wayne Hvidtfeldt fik også sit gennembrud i et DR-drama. Den 36-årige skuespiller havde en af de bærende roller i "Huset", som blev sendt sidste år.

Tør udstille sig selv

Nina Rask, der har medvirket i serier og film som "Orkestret", "Carmen Curlers" og "Nattevagten 2", modtager sin Believe in You-pris, fordi skuespilleren tør udstille alle - ikke mindst sig selv, lyder det.

- Nina flyder frit i kønsdebatten, i kunsten, i komikken og i et kulturliv, der trænger til at få genoprettet balancen. Det er modigt og - lader det til - helt naturligt for Nina.

Bærende roller

Den sidste modtager af Believe in You-prisen er 32-årige Sara Fanta Traore, der har haft bærende roller i "Viften" og "Bag enhver mand".

Som niårig vandt Flora Ofelia Hofmann Lindahl børnenes melodigrandprix, MGP. I dag har hun skiftet scenen ud med skuespillet. (Arkivfoto).

De fire skuespillere modtager prisen ved årets uddeling af Lauritzen-prisen, der løber af stablen på Folketeatret i København søndag den 15. september.

Med hæderen følger også 50.000 kroner.

Unikke præstationer

Der uddeles også tre andre priser, herunder hovedprisen, der gives til to skuespillere, der har markeret sig med unikke præstationer på enten film, teater eller tv.

Med hovedprisen følger 250.000 skattefrie kroner og 50.000 kroner, som modtagerne donerer til et velgørende formål.

Pris på 100.000

Derudover uddeles Børne- og Ungeprisen på 100.000 kroner, som gives til en enkeltperson, en organisation eller en gruppe, der har børne- og unge-målgruppen i fokus og har taget hånd om et relevant emne i øjenhøjde, lyder det.

Og så skal Backstageprisen på 50.000 kroner også uddeles. Den gives til en person, der normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion, lyder det. Det kan være en manuskriptforfatter, en fotograf eller en kostumedesigner.

Udvalgt af komité

Prismodtagerne bliver udvalgt af en komité, som i år består af blandt andre instruktør May el-Toukhy, Det Kongelige Teaters skuespilchef, Morten Kirkskov, og Politikens filmanmelder Kim Skotte.

Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden, en erhvervsdrivende fond, der ud over at være moderselskab til blandt andet DFDS A/S hvert år uddeler omkring 40 millioner kroner rettet mod sociale, kulturelle, uddannelsesmæssige og maritime indsatser, lyder det.

Powered by Labrador CMS