Flere kan få kontant bonus: Gælder det dig?

Endnu flere end ventet kan være berettiget den såkaldte seniorpræmie, hvis de har valgt at arbejde videre efter folkepensionsalderen.

På grund af coronakrisen vil timekravet for optjening af seniorpræmien blive nedsat med et timetal svarende til fire måneders arbejde. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DU KAN FÅ UDBETALT I SENIORPRÆMIE. (Genrefoto) – Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
På grund af coronakrisen vil timekravet for optjening af seniorpræmien blive nedsat med et timetal svarende til fire måneders arbejde. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DU KAN FÅ UDBETALT I SENIORPRÆMIE. (Genrefoto) – Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Har du valgt at tage et år mere på arbejdet, efter du har nået folkepensionsalderen? Så er du måske en af dem, der kan se frem til en kontant bonus på kontoen.

For at holde folk længere tid på arbejdsmarkedet, vedtog regeringen nemlig sidste år seniorpræmien, som er et skattefrit beløb, du kan få, hvis du fortsætter med at arbejde, efter du har nået folkepensionsalderen.

Og torsdag blev det tilmed vedtaget, at du kan komme i betragtning til bonussen på 42.840 kroner, selv om du ikke har arbejdet det timetal, der oprindeligt blev påkrævet.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Før var kravet, at du skulle arbejde 1560 timer over 12 måneder for at få ret til bonussen, men med den nye lov bliver det midlertidigt sænket til 1040 timer.

– Så nogle af dem, der havde afskrevet sig muligheden for at optjene seniorpræmien, fordi de ikke havde arbejdet nok, kan få gavn af reglerne alligevel, siger Carsten Holdum, der er forbrugerøkonom hos pensionsselskabet PFA.

Konsekvens af coronakrisen

Lovændringen sker for at imødekomme de mennesker, der har oplevet en nedgang i antallet af arbejdstimer gennem coronakrisen.

Og derfor gælder det kun for dig, hvis perioden 1. marts 2020 til 30. juni 2020 er inkluderet i din optjeningsperiode.

– Når man justerer på timerne, handler det om, at det også skal være realistisk, at man kan opnå præmien, så man ikke står med nogle ældre, der er blevet stillet noget i udsigt, de ikke kan få, forklarer Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.

Er du fortsat i gang med at arbejde dig hen mod seniorpræmien, så husk at være omhyggelig med at få opfyldt det påkrævede antal timer – altså 1040 eller 1560 timer, alt afhængigt af din optjeningsperiode.

– Timetallet er skåret i sten. Én time for lidt, og så er der ingen seniorpræmie, siger Carsten Holdum.

For at få udbetalt seniorpræmien det første år gælder det, at du være skal født den 1. januar 1954 eller senere. Du får den automatisk, hvis du har været almindelig lønmodtager og har arbejdet det krævede timetal.

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)

Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, skal du søge om seniorpræmie på borger.dk.

Powered by Labrador CMS