Annonce
Flere får tarmkræft - disse fødevarer bør du undgå
En meta-analyse af 28 undersøgelser viser, hvad der måske kan reducere risikoen for tarmkræft
De syv kostråd
AfspilningshastighedNormal
Skift videokvalitet-
Afspilningshastighed
0.25
0.5
0.75
Normal
1.25
1.5
1.75
2
Læs mere
Gå til artikel ❯00:00
/
00:51
LIVE
Antallet af personer under 50 år, der diagnosticeres med tarmkræft, er steget markant, og forskere fra Flinders University i Australien peger på kostvaner som en mulig årsag.
En meta-analyse af 28 undersøgelser viser, at sunde kostvalg kan reducere risikoen for tarmkræft.
Det skriver Illustreret Videnskab.
Annonce
Fast food og sukker
Usunde kostvaner med højt indhold af rødt- og forarbejdet kød, fast food, raffineret korn, alkohol og sukkerholdige drikke øger risikoen for tarmkræft.
Ernæringsepidemiolog Yohannes Melaku, understreger vigtigheden af at vælge en anti-inflammatorisk kost for at bekæmpe denne udvikling.