Flere får tarmkræft - disse fødevarer bør du undgå

En meta-analyse af 28 undersøgelser viser, hvad der måske kan reducere risikoen for tarmkræft

De syv kostråd
De syv kostråd
AfspilningshastighedNormal
Skift videokvalitet-
Afspilningshastighed
0.25
0.5
0.75
Normal
1.25
1.5
1.75
2
Slå lyden til
 
00:00
/
00:51
LIVE
Offentliggjort Sidst opdateret

Antallet af personer under 50 år, der diagnosticeres med tarmkræft, er steget markant, og forskere fra Flinders University i Australien peger på kostvaner som en mulig årsag. 

En meta-analyse af 28 undersøgelser viser, at sunde kostvalg kan reducere risikoen for tarmkræft.

Det skriver Illustreret Videnskab.

Fast food og sukker 

Usunde kostvaner med højt indhold af rødt- og forarbejdet kød, fast food, raffineret korn, alkohol og sukkerholdige drikke øger risikoen for tarmkræft. 

Ernæringsepidemiolog Yohannes Melaku, understreger vigtigheden af at vælge en anti-inflammatorisk kost for at bekæmpe denne udvikling.

Powered by Labrador CMS