Flere danskere rammes af afpresningsmail

En mail med hensigten at afpresse danskere for penge er i omløb.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er ikke et sjældent syn, at der ligger en mærkværdig besked i indbakken nu og da. Også i det nye år fortsætter fupmails med at blive sendt rundt.

Flere danskere har på det seneste modtaget en mail, hvis intention er masseafpresning, skriver Mit Digitale Selvforsvar.

Artiklen fortsætter efter videoen

Vigtigt meddelelse: Svar nu

Mailen starter ud med teksten: “Vigtigt meddelelse: Svar nu

På dansk fremgår det i mailen, at det er en hacker, der er afsender. Hackeren påstår, at vedkommende ligger inde med en kompromitterende video af modtageren, som hackeren har fået tilgang til gennem malware fra et voksent websted.

Ifølge Mit digitale selvforsvar er mailen et forsøg på masseafpresning, da afsendere kræver 7,960 britiske pund i Bitcoins for ikke at afsløre videoen.

Svar ikke på mailen

Selv om hackeren kræver, at der bliver svaret inden for 48 timer, så er det absolut noget, du skal lade være med, hvis du har modtaget mailen.

Det er gerningsmandens forsøg på at true sig til penge ved hjælp af en video.

Ud fra lignende sager, vurderer Mit digitale selvforsvar ikke, at der er hold i, hvad afsendere påstår, derfor bør man som modtager aldrig svare på mailen, betale eller klikke på noget link, som mailen kan indeholde.

Undgå at blive offer for svindel på nettet

*Forhold dig altid skeptisk til alle former for uopfordret kontakt, hvor du bliver bedt om at indtaste koder eller personfølsomme oplysninger. Nets, din bank eller offentlige myndigheder ville aldrig bede dig oplyse kortoplysninger, personlige koder eller NemID-talkoder – hverken over telefonen, per e-mail eller SMS.

*Stol ikke blindt på afsenderadressen eller logo i en e-mail, da den let kan forfalskes, så den ligner en rigtig mail fra din bank, en offentlig myndighed eller Nets.

*Klik aldrig på links i mistænkelige e-mails eller SMS’er. De kan føre til svindlerens hjemmeside, som kan være en tro kopi af den officielle hjemmeside. Hvis du er i tvivl, kan du besøge den officielle hjemmeside og logge ind via den (altså uden at bruge linket i mailen).

*Tag aldrig billeder af dit NemID-nøglekort. Heller ikke selvom du bliver bedt om at sende det i en mail eller uploade via en hjemmeside. Svindleren har brug for koderne på nøglekortet for at kunne gennemføre sin kriminelle handling.

*Brug altid din sunde fornuft, og tænk, før du klikker!

Kilde: Nets

Powered by Labrador CMS