Flere asylansøgere smugles til Danmark

Arkivfoto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

Kriminel menneskesmugling er vokset markant i Danmark i takt med stigende flygtningestrømme mod Nordeuropa.

I 2012 blev 11 personer tiltalt for menneskesmugling i Danmark, mens det tal sidste år var steget til 36 tiltaler. Og alene i efteråret i år har politiet oprettet 30 sager mod menneskesmuglere.

Det viser tal fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), skriver Politiken søndag.

»Det er ikke bare min vurdering, men det internationale politisamfunds vurdering, at det er blevet en forretning, som ligger på linje med narkotikasmugling. Det er en af de største indtægtskilder inden for organiseret kriminalitet,« siger lederen af NEC, politiinspektør Michael Ask, til Politiken.

Han fortæller samtidig, at NEC har igangsat et samarbejde med Europol og de berørte politikredse i landet om at jagte de bagmænd, som tjener penge på flygtningene. I første omgang koncentrerer politiet sig om de såkaldte slusere, der sluser mennesker fra et land til et andet og hjælper dem over grænserne.

Sydøstjyllands Politi oplyser til Politiken, at især Kolding er blevet et knudepunkt for flygtninge og menneskesmuglere fra Sydeuropa, fordi Danmark er et stop på vejen for dem, som gerne vil videre til Sverige eller Norge.

Powered by Labrador CMS