Fire år for drab på kæreste

Arkivfoto: Per Johansen
Offentliggjort Sidst opdateret

Fire års ubetinget fængsel. Det er den straf, 22-årige Ian Morsø Christiansen fredag blev idømt ved Retten i Aarhus, hvor han var tiltalt for drabet på sin 21-årige kæreste, skriver bt.dk.

Den unge kvinde mistede livet, da hun 21. november sidste år blev ramt i hovedet af skud fra en pistol, som Ian Morsø Christiansen affyrede.

Et enigt nævningeting vurderede, at der ikke var tale om manddrab efter straffelovens paragraf 237, sådan som anklagemyndigheden ellers havde rejst tiltale for.

»Retten finder det ikke bevist, at tiltalte har haft direkte forsæt til at dræbe (navn udeladt, red.),« udtalte retsformanden, da hun læste skyldkendelsen op i retten.

I stedet valgte nævningetinget at kende Ian Christiansen skyldig i forsætlig fareforvoldelse og uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Desuden blev han dømt for besiddelse af hash, ulovlig besiddelse af gerningsvåbnet og to andre våben samt ammunition.

Af dommen fremgår det, at både dommere og nævninge har lagt vægt på forklaringer fra politiets teknikere og en retsmediciner, som ifølge rettens opfattelse understøttede den tiltaltes forklaring om, at det var et uheld, at han skød sin kæreste.

» Vi var glade og i godt humør begge to. Pludselig sagde det bare bang, og så gik alt i sort, forklarede Ian Christiansen, da han afgav forklaring under retssagen.

Under hele retssagen har Ian Christiansen nægtet sig skyldig i drab. Han har dog erkendt, at han sad med pistolen, da den gik af.

Derfor har han også erkendt simpelt uagtsomt manddrab, ligesom han har anerkendt erstatningskravet fra den dræbte kvindes familie på 87.000 kroner. Det dækker blandt andet over udgifter til begravelsen og vedligeholdelse af gravstedet.

»Jeg vil gerne på min klients vegne sige tak for det resultat, retten er kommet frem til. Det har betydet meget for ham at få rettens ord for, at han ikke havde til forsæt at slå (navn udeladt, red.) ihjel,« sagde forsvarer Peter Ølholm, da han indledte sin procedure om straffens længde.

Ian Morsø Christiansen modtog dommen, men det er endnu uvist, om anklagemyndigheden vælger at anke sagen til landsretten, skriver bt.dk.

Powered by Labrador CMS