Fem tiltalt i kæmpe våbensag

Fem personer er nu tiltalt i en sag, hvor to mænd ville købe 83 våben med tilhørende ammunition via Dark Web.

Sagen startede med en mystisk aktion ved Ejer Bavnehøj. Her blev tre anholdt. Foto: Øxenholt Foto
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er nu kastet en smule lys over en mystisk, mørklagt sag, hvor Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi 9. november 2019 anholdt tre personer under en stor politiaktion på rastepladsen Ejer Bavnehøj.

Samtidig anholdt svensk politi tre personer i Göteborg i relation til sagen. Siden blev yderligere to anholdt.

Artiklen fortsætter under videoen

Østjyllands Politi kan nu fortælle, at sagen også trækker tråde til USA og det mørke net, Dark Web.

I sagen er to udenlandske mænd tiltalt for at have forsøgt at købe 83 våben med tilhørende ammunition via Dark Web. To yderligere mænd og en kvinde er tiltalt for at skulle hente våbnene i Danmark og fragte dem videre til Sverige.

Organiseret, internationalt netværk

Det fortæller anklager Signe Gråkjær fra Særlig Efterforskning Vest i en pressemeddelelse:

– Det er mig bekendt en af de største sager om våbenkøb på nettet i Danmark, og der er efter vores opfattelse tale om et meget organiseret, internationalt netværk af kriminelle, som har forsøgt at skaffe mange og farlige våben til kriminelle miljøer. De har opereret via Dark Web, via krypterede kommunikationstjenester og under et falsk alias, forklarer hun.

Politiarbejdet har været foretaget i et samarbejde mellem Særlig Efterforskning Vest, svensk politi samt amerikanske Homeland Security Investigations.

De fem er nu alle tiltalt for at have forsøgt at skaffe sig skydevåben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder. Strafferammen er otte år. De to bagmænd i sagen risikerer en straf på 12 år.

Powered by Labrador CMS