Fejl under bruseren: Gør du det forkert?

Der findes en række fejl, man nemt kan komme til at begå, når man tager brusebad.

Offentliggjort Sidst opdateret

For mange er et brusebad en fast del hverdagslivet – nogle gør det måske endda flere gange om dagen.

Selvom god personlig hygiejne uomtvisteligt er meget vigtigt, er der dog en række fejl, man kan komme til at begå, når man tager brusebad.

Vand og sæbe kan nemlig blandt andet være hårdt for huden, og man bør derfor tage sin forholdsregler, når man stiger ind i brusekabinen.

Det amerikanske magasin The Healthy har således samlet en liste med fejl, flere formentligt begår, når de tager brusebad – men som man bør forsøge at undgå.

Du kan se fejlene i galleriet ovenfor.

Halver dit vandforbrug i bruseren

En familie på fire bruger årligt 140 kubikmeter vand, har Bolius tidligere oplyst til Ritzau.

Dorthe von Bülow, der er projektleder i Hofors afdeling for Miljø & Samarbejder, oplyser til Ritzau, at man kan spare meget af dette forbrug ved at bruge kortere tid under bruseren.

– Der løber hurtigt 12 liter igennem, mens du står og sæber dig ind. Og i dag, hvor alle badeværelser er godt opvarmede, så er det ikke så stor en gene at lukke for bruseren, mens man sæber sig ind, foreslår hun.

Spareråd

Typisk kan du halvere vandforbruget til bad ved alene at udskifte brusehovedet. Og når du nu er i gang, kan du samtidig sætte vandsparere på alle vandhanerne i huset.

Har du et gammelt toilet, kan du også her spare både vand og penge ved at skifte til et nyt toilet med lavt vandforbrug. Investeringen vil være tjent hjem på få år.

Kilde: Energitjenesten

Og så lyder anbefalingen, at man anskaffer sig en sparebruser.

– Enten har man en bruser, som er specielt udformet som en sparebruser, eller også sætter man en ny perlator ind mellem selve brusestangen og slangen, så får man en umiddelbar effekt, siger hun.

En perlator er en lille plastikdims med huller i som en si, som blander luft ind i vandet, så man forbruger mindre vand.

– Det betyder rigtig meget, for det er noget, vi gør hver eneste dag. Og på den måde kan man få nogle besparelser, uden at det egentlig koster noget på komforten, siger Dorthe von Bülow.

Med en perlator kan man eksempelvis gå fra 15 liter vand i minuttet til bare 6 liter i minuttet. Så en sparebruser kan i mange tilfælde halvere vandforbruget i badet, hvilket – afhængigt af længden af ens bade – kan give en besparelse på 1200 kroner om året, oplyser Bolius.

Powered by Labrador CMS