Fartmonster sikrer Danmarks første VM-guld

Unge Mikkel Bjerg kørte fantomtid.

Mikkel Bjerg knuste al modstand ved U23-rytternes VM-enkeltstart mandag og er ny verdensmester. Foto: Ntb Scanpix/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

Danmarks første medalje ved årets VM i landevejscykling kom allerede mandag – og den var af guld hos U23-herrerne.

På den 37,2 kilometer lange enkeltstartsrute i norske Bergen satte blot 18-årige Mikkel Bjerg alle konkurrenterne vægs og kan kalde sig U23-verdensmester i enkeltstart.

– Det føles sindssygt, og jeg har nok ikke forstået det endnu. Jeg kunne fornemme den sidste halve time, at de andre tider ikke truede mig, men det har været et par nervepirrende sidste timer, sagde hovedpersonen selv til TV2 Sport kort efter sejren var i hus.

Danskeren tilbagelagde ruten i tiden 47 minutter og 6 sekunder. Det var mere end et minut bedre end nummer to, hvilket er ekstremt meget.

Tabte kæden undervejs

Mikkel Bjerg var en del af anden startgruppe sammen med flere andre medaljekandidater, og dermed var det let at få indikationer på, hvor gode tider der blev kørt.

Og Bjerg, der kører sin første sæson som U23-rytter, kørte fænomenalt.

End ikke en tabt kæde undervejs kunne slå rytmen i stykker for den velkørende dansker.

Med et hurtigt lille skub fik han kæden på plads igen og fortsatte sit vanvittigt høje tempo.

På hver eneste mellemtid efter den første øgede han til konkurrenterne, og i mål var han mere end et minut hurtigere end nummer to, amerikaneren Brandon McNulty.

McNulty var rytteren, som ved sidste års VM i Doha tog guld på enkeltstarten for juniorer foran Mikkel Bjerg.

Fuld fokus i månedsvis

Som flere ryttere kom igennem, stod det klart, at Mikkel Bjerg lignede en sikker medaljekandidat – og nok også en guldvinder. Ingen var i nærheden af danskerens tid.

Sidst startende af alle var landsmanden Kasper Asgreen, og han var på forhånd udpeget som en af favoritterne.

Ved EM i Danmark i starten af august blev Asgreen U23-europamester i enkeltstart, ét sølle sekund foran netop Mikkel Bjerg.

Men mandag var 22-årige Asgreen ikke i nærheden af sin yngre landsmand.

Kasper Asgreen blev nummer syv. Bjerg har en forklaring på, hvorfor det er gået så godt.

– Jeg har været fokuseret i tre måneder, hvor alt har handlet om denne her dag. Jeg har trænet frem mod det, og så har jeg ikke været syg, så jeg har også været heldig, siger den danske verdensmester til TV2 Sport.

Det danske landshold på tværs af køn og aldersgrupper er rejst til VM med målsætningen om at hente tre medaljer, som man også gjorde sidste år ved VM i Doha.

Powered by Labrador CMS