Farligt: 10 madvarer du aldrig må spise rå
Der findes en række fødevarer, du aldrig bør spise i rå tilstand.
Det kan spare tid og ovenikøbet smage enormt godt at spise flere madvarer uden tilberedning.
Der findes dog også en række fødevarer, som det absolut ikke kan anbefales, at man sætter tænderne i rå.
(Artiklen fortsætter under videoen)
Vidste du for eksempel, at den megen stivelse i kartofler gør, at man aldrig bør spise dem rå? Det høje stivelsesindhold er nemlig ikke godt for fordøjelsen, og stivelsen forsvinder først delvist fra kartoflerne, når de er blevet tilberedt.
I galleriet ovenfor kan du se 10 madvarer, du aldrig må spise rå.
Det er magasinet Reader’s Digest, der står bag listen.
Undgå grønne kartofler
Nu er vi er ved kartofler, er der også andre vigtige råd, det er værd at skrive sig bag øret – nemlig om, hvorvidt man bør opbevare kartofler i køleskabet samt om man må spise kartofler, der er blevet grønne.
Og her er svaret i begge tilfælde nej.
Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet kan man nemlig risikere, at der er et giftstof i grønne kartofler, som man kan blive syg af at spise. Og opbevaring af kartofler i køleskabet kan fremme risikoen for, at de bliver grønne.
Du kan læse mere om, hvordan du bør opbevare kartofler i denne artikel: