Farlig smitte på sygehus: 30 spædbørn isoleres

Foto: Steve Lovegrove/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er konstateret skoldkopper på neonatalafdelingen på Odense Universitetshospital, og de cirka 30 børn på afdelingen er torsdag blevet isolerede.

En afdeling med for tidligt fødte børn på Odense Universitetshospital er blevet isoleret, efter et af børnene er konstateret smittet med skoldkopper. Det oplyser hospitalet i en pressemeddelelse.

Skoldkopper er yderst smitsomme og smitter gennem luft, og derfor har sygehuset altså valgt at lukke hele afdelingen af, selvom skoldkopperne kun er konstateret hos et af de cirka 30 børn.

Kan give lunge- og hjernebetændelse

Næsten alle danskere rammes af skoldkopper, der normalt ikke er specielt farligt. Men hos for tidligt fødte børn og andre med nedsat immunforsvar kan skoldkopper udvikle sig til lunge- og hjernebetændelse.

Judith Mølgaard, der er direktør på Odense Universitetshospital, fortæller at hospitalet tager situationen alvorligt, men at isolationen er forholdsvis udramatisk.

– Vi arbejder hårdt på at håndtere situationen, så et større udbrud kan forhindres. Det er også af den grund, at alle børn, der potentielt er smittede, foreløbig skal blive i isolation. Det har ikke nogen større konsekvenser for børnene og deres familier, at de bliver isolerede. Det er mere et spørgsmål om, at vi skal organisere os anderledes for at undgå smittespredning, siger Judith Mølgaard, direktør på Odense Universitetshospital.

Beredskab til weekenden

Da tilfældet af skoldkopper blev konstateret, blev hele neonatalafdelingen isoleret. I løbet af weekenden samles alle nuværende patienter i en del af afdelingen, som vil fungere som isolationsafsnit i den kommende periode.

– Planen er, at en del af afdelingen rengøres ekstra grundigt, så den er klar til at tage imod nye patienter fra mandag. Indtil mandag vil børn, der ellers skulle indlægges på neonatalafdelingen, blive indlagt på OUH’s børneintensivafdeling, siger Judith Mølgaard.

Gravide, der går i fødsel før 28. uge, vil stadig kunne føde på Odense Universitetshospital, mens kvinder, der går i fødsel i 28. – 35. graviditetsuge vil blive overført til Sygehus Lillebælt Kolding.

– Det smittede barn er ikke alvorligt ramt og får behandling for sygdommen. Vi er i gang med at vurdere alle børnene, og vi giver forebyggende behandling til børn med relativ risiko for alvorlig infektion, siger Sven Mortensen, der er specialeansvarlig overlæge på afdelingen,

Powered by Labrador CMS