Farlig årstid: Din hund kan dø

Det kan virke så uskyldigt, men i virkeligheden er det farligt for hunde

Offentliggjort Sidst opdateret

Sensommerens bugnende haver og natur kan virke som et paradis for hunde, der elsker frugt. Men selvom et gammelt mundheld siger, at "et æble om dagen holder lægen væk," gælder det bestemt ikke for vores firbenede venner, når det kommer til nedfaldsfrugt. 

Faktisk kan nedfaldsfrugt være direkte farligt for hunde.

Sådan skriver Agria Forsikring i en pressemeddelelse.

Stikkende Insekter

Nedfaldsfrugt tiltrækker hvepse og bier, som kan være farlige for hunde. Når hunde snapper efter, træder på, eller spiser frugt, hvor insekterne sidder eller gemmer sig, risikerer de at blive stukket. Disse stik kan udløse alvorlige allergiske reaktioner, hvor hundens hoved eller poter svulmer op. I værste tilfælde kan stikkene føre til anafylaktisk chok, som er livstruende.

Snegle og hjertelungeorm

Snegle tiltrækkes også af nedfaldsfrugt, og de kan bære på hjertelungeorm, en farlig parasit for hunde. Hvis en hund spiser en inficeret snegl eller slikker på sneglens slim, kan den blive smittet. Hjertelungeorm kan give symptomer som svær hoste, vejrtrækningsbesvær, træthed og manglende appetit. I alvorlige tilfælde kan infektionen føre til blødningsforstyrrelser og skader på nervesystemet.

Alkoholforgiftning fra gæret Frugt

Når frugt ligger på jorden, begynder den at gære og danne alkohol. Hunden kan risikere at blive småberuset eller i værste fald få en alvorlig alkoholforgiftning, hvis den spiser for meget af den gærede frugt. Særligt madglade hunde, hvalpe og små hunde er i risikozonen, da selv små mængder alkohol kan have store konsekvenser for deres små kroppe.

Giftige frugtsten

Sten fra frugter som kirsebær, abrikos, blommer og ferskner indeholder blåsyre, som er giftigt for hunde. Hvis hunden knuser og sluger frugtstenene, kan det føre til livstruende tilstande som lammelse af åndedrætsfunktionen. Derudover kan de ru frugtsten nemt sætte sig fast i mave-tarmkanalen, hvilket især er farligt for mindre hunde og hvalpe, da det kan kræve kirurgisk indgreb.

Nødder

Alle typer nødder, agern fra egetræer samt kastanjer er giftige for hunde. Det samme gælder kastanjetræets blade, blomster og bark, som indeholder stoffer, der kan være skadelige for hunde.

Powered by Labrador CMS