Får du også grå hår af din langsomme computer? Frygt ej, her er en række gode og nemme råd

Det kan være mildt sagt frustrerende at arbejde på et sløvt hakkebræt af en computer.

Er din computer langsom? Får du også lyst til at skyde din computer i stykker, når den går i stå – lad være med det. Læs i stedet en række gode råd her i galleriet, så kan du få din computer hurtigere. Fotos: Scanpix / Kilde: Medieland.dk
Er din computer langsom? Får du også lyst til at skyde din computer i stykker, når den går i stå – lad være med det. Læs i stedet en række gode råd her i galleriet, så kan du få din computer hurtigere. Fotos: Scanpix / Kilde: Medieland.dk
Offentliggjort Sidst opdateret

For nogle er det okay, for andre er det med til at fremskynde processen for, hvornår håret på knolden skifter tone til det mere grålige udtryk. Er du typen, der med raseri i stemmen spørger “hvorfor er min computer langsom?”, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du gør din computer hurtigere.

I galleriet over artiklen har vi – med hjælp fra Medieland.dk – samlet en række gode råd til, hvordan du kan optimere din computer og gøre den væsentlig hurtigere. Rent faktisk mener Glen Rose, der står bag Medieland, at en computer bør kunne køre med samme hastighed, som da den var ny – ofte er der nemlig tale om software-problemer.

En af de pointer, der påpeges er, at der ofte er installeret alt for mange programmer på computere – især programmer, der slet ikke har nogen nytte.

Opstarten

Fælles for de fleste vejledninger og temasider rundt omkring på det store vide internet er, at der er stor fokus på blandt andet opstartsprogrammerne. Forstået på den måde, at mange programmer helt per definition er sat til at åbne sammen med computeren.

Det betyder forklaret på en nem måde, at din computer får at vide, at en lang række programmer skal starte – nogle uden du ved det – når du tænder for computeren og beder dit styresystem – for eksempel Windows – om at begynde åbningen.

På den gode side betyder dette, at du snildt kan nå at drikke en kop kaffe, mens din computer starter op. Norton, en af de store sikkerhedsudbydere,  skriver også på sin side, at opstarten kan gøre din computer langsom.

“Der er muligvis mange programmer, som indlæses under starten, og det kan medføre, at computeren starter langsommere”, skriver Norton.

Defragmentering kan gøre din computer hurtigere

Hvis du ikke lige er typen, der føler dig sikker i at skulle udskifte din lidt ældre harddisk til en SSD af slagsen, som kan gøre underværker ifølge Medieland, så er der også håb forude. For med relativt simple museklik kan du påbegynde en såkaldt diskdefragmentering, der gør underværker, hvis din computer er langsom, og du gerne vil gøre din computer hurtigere.

“Diskfragmentering er virkelig en ting, som kan give dig en langsom computer med tiden. Det foregår således, at når du bruger din computer, så bliver data gemt på din harddisk. Denne data bliver mere og mere spredt med tiden, hvilket betyder, at hver gang du skal bruge noget data, så skal læsehovedet på din harddisk rundt forskellige steder på harddisken og hente dataen”, skriver Glen Rose.

Umiddelbart slipper du dog for dette ved at skifte til en SSD-harddisk, da den ikke er mekanisk og ikke har et læsehovede.

Powered by Labrador CMS