Fanget i 2011 og idømt livstid: Bandeleder fundet dræbt i fængsel

To kilder oplyser til Boston Globe, at James "Whitey" Bulger er dræbt i et højsikret fængsel i West Virginia.

Tidligere mafiaboss James “Whitey” Bulger på det forbryderfoto, politiet tog af ham i forbindelse med hans anholdelse i 2011. Amerikanske anklagere har betegnet Bulger som en “sociopat”, der på yderst brutal vis styrede Bostons underverden i 1970’erne og 1980’erne. Foto: Handout/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Bostons så rigelig berygtede mafiaboss James “Whitey” Bulger er død tirsdag. Han blev 89 år. Kilder med kendskab til sagen oplyser til avisen Boston Globe, at Bulger blev dræbt i det højsikrede fængsel i West Virginia, som han for nylig blev overført til.

En medfange med forbindelser til mafiaen menes at stå bag drabet på Bulger, siger tre kilder til avisen. USA’s fængselsvæsen bekræfter i en e-mail til nyhedsbureauet Reuters, at Bulger er død, men kan ikke – vil måske ikke – bekræfte, at han blev dræbt.

Fængselsvæsnet tilføjer, at forbundspolitiet nu er ved at undersøge omstændighederne omkring gangsterens død.

Drab på drab

Bulger afsonede en fængselsstraf på to gange livstid plus fem år for blandt andet 11 drab. Forbrydelserne begik han, da han ledede Bostons forbryderbande Winter Hill i 1970’erne og 1980’erne.

Inden da havde han en lang kriminel løbebane, der strakte sig over flere årtier. Han formåede at undgå politiet i mange år, men blev til sidst anholdt i 2011 efter at have været på flugt siden 1994.

En kvinde, der hjalp den frygtede gangsterboss med at undslippe politiet i 16 år, blev idømt otte års fængsel.

Bulger var berygtet for sit eksplosive temperament og sin brutalitet. Ifølge anklageskriftet mod ham kvalte han to kvinder med sine bare næver og torturerede en mand i timevis, inden han skød ham i hovedet med et maskingevær.

Ting bortauktioneret

Newsbreak.dk kunne i 2016 berette, at Bulgers ejendele fra den lejlighed, han boede i i Californien, da han blev anholdt, skulle bortauktioneres, og overskuddet danne basis for erstatning til bossens mange ofre.

– Vi er glade for, at vi snart kan bortauktionere en betydelig del af Bulgers personlige ejendele, som endnu en milepæl i en vellykket retsforfølgelse, sagde advokat Carmen M. Ortiz i den forbindelse.

Ejendelene er lidt til den specielle type. Ud over de gængse påklædningsgenstande og elektronikdimser anno 2011 kunne auktionarius også sælge en kopi af Stanley Cup-ringen, vinderne af den amerikanske baseball-liga modtager og en rotte-formet kop, som Whitey brugte til blyantholder.

Mafiabossen er forlægget til filmen “Black Mass”, hvor Johnny Depp spillede hovedrollen. Bulgers liv ligger også delvist til grund for Jack Nicholsons karakter Frank Costello i Martin Scorseses oscarbelønnede film “The Departed”.

Powered by Labrador CMS