Familie og venner opretter fond til Finn Nørgaards minde

Foto: Tue Skals/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Finn Nørgaards værdier skal leve videre, selv om han lørdag blev dræbt som det første offer for terrorangrebene i København.

Den 55-årige filminstruktørs familie og venner har oprettet Finn Nørgaard Foreningen, som hvert år på hans dødsdag, 14. februar, skal uddele penge til »projekter og initiativer, der støtter udsatte børn og unge«.

»Hos Finns familie og hans nærmeste venner er der et stort ønske om at handle aktivt og positivt efter denne meningsløse hændelse, der tog kære Finn fra os. Vi ønsker at ære ham. Og vi ønsker at sikre, at hans gavmilde personlighed og værdier løftes videre i livet og kommer til gavn for andre, da Finns hjerte bankede stærkt for mennesker med sociale udfordringer,« skriver foreningen på sin hjemmeside.

Som eksempler nævner foreningen, at midlerne kan gå til »integration af indvandrere og indvandreres efterkommere i Danmark, eller til andre initiativer, der skaber nytte for børn og unge, der har brug for det«.

Finn Nørgaard bisættes tirsdag fra Grundtvigs Kirke i København ved en lukket ceremoni for familie og venner. Personer, der ønsker at give blomster til bisættelsen, opfordres i stedet til at sende penge til foreningen, der har oprettet hjemmesiden finn-norgaard.dk.

Powered by Labrador CMS