Falsk betjent franarrer 87-årig 1,5 millioner

18-årig er torsdag blevet fængslet for at agere politimand og på den måde narre penge ud af ældre.

En 18-årig and har udgivet sig for at være betjent. Og på den måde at have franarret en 87-årig mand for halvanden million kroner. Foto: Elo Christoffersen.
Offentliggjort Sidst opdateret

En 87-årig pensionist fra Virum troede, at han fik hjælp af en politibetjent. Men den 18-årige falske strømer var imidlertid i gang med at lænse hans konto for halvanden million kroner.

Torsdag er den 18-årige blevet varetægtsfængslet i sagen.

Retten i Lyngby har bestemt, at den 18-årige skal sidde fængslet i foreløbig fire uger, oplyser Nordsjællands Politi.

Grunden er blandt andet, at manden tidligere er dømt for lignende kriminalitet, hvor han fik ni måneders fængsel, skriver Ekstra Bladet.

I den nye sag sigtes han desuden for at forsøge at få en 82-årig mand fra Virum til at overføre 250.000 kroner, skriver Ekstra Bladet.

Politiet har i løbet af den seneste uge fået flere anmeldelser om en mand, der ringede til ældre mennesker. Han sagde, at han var fra politiet og efterforskede økonomisk kriminalitet.

I den forbindelse bad han de ældre om at udlevere NemID-oplysninger.

Snydt i flere måneder

Særligt den 87-årige pensionist blevet narret i stor stil. Onsdag fik politiet et tip om, at den falske betjent var på besøg hos den ældre mand.

Det var han, og da det rigtige politi ankom til stedet, blev den unge mand anholdt og sigtet for bedrageri.

Den 87-årige er ifølge politiets sigtelse blevet narret til at give den falske betjent adgang til sin computer og NemID-oplysninger gennem mere end et halvt år.

Og ifølge politiet har “betjenten” haft held til at lænse mandens konto for i alt halvanden million kroner.

Anklager Jacob Dreist fortæller til Ritzau, at den 18-årige erkendte sig skyldig i sigtelsen i sagens hovedforhold.

Jacob Dreist oplyser desuden, at manden valgte at acceptere rettens afgørelse om fængsling.

Retsmøde for lukkede døre

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og anklageren må derfor ikke give yderligere oplysninger om, hvad der blev fremlagt i retten.

Ekstra Bladet skriver, at politiet efterforsker, om manden har en medgerningsmand.

Netop denne type kriminalitet, hvor gerningsmænd udnytter folks tillid, er der flere eksempler på. Således blev en 20-årig mand 2. oktober idømt tre år og tre måneders fængsel.

Sammen med fire andre dømte i sagen brugte han psykisk handicappedes NemID-oplysninger til at optage store lån hos kviklånsudbydere for herefter at få pengene udbetalt til konti, som de selv var i kontrol over.

Powered by Labrador CMS